Hulusi Akar, kanun teklifine ilişkin şunları söyledi:
“Kanun teklifi 60 maddeden oluşmaktadır. Bu maddelerin 15’i Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları doğrultusunda yapılan düzenlemelerdir. Daha önceden yapılmış çalışmalar var. Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan iptale istinaden yapılan düzenlemeler var.
16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesi sonucunda, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısında yapılan uyum değişikliğine ilişkin düzenlemelerin sayısı 9’dur.
Bu konuda yaptığımız çalışmalar muvacehesinde (karşısında) birçok konu değerlendirildi, çalışıldı. Bugün de inşallah burada konuşmalarımızı, görüşmelerimizi yapmak suretiyle bu çalışmayı sonuçlandıracağız.”
Şehit yakınları ile ilgili konuşmasını sürdüren Hulusi Akar, şöyle konuştu:
“Bunun dışında, şehit yakınları arasında anne ve babalar da çok önemli, biraz önce arkadaşlarımızın da vurguladığı gibi. Rastladığım bir olayda, şehidin eşinin zamanla şehidin anne ve babasıyla ilişkilerinin bozulduğunu, şehit eşinin anneanne ve büyükbaba ya torunlarını göstermemeye başladığını, bunun da onları çok üzdüğünü ve çok ciddi dramatik sorunların çıktığını gördük.
Şehidin eşiyle o kadar makul konuşmaya ve bütün ricalarımıza rağmen kadını ikna edememiştik, dolayısıyla kanun ve yönetmeliklerle de her sorunun çözülemeyeceği ortada.
Onun için bu konuya kapsamlı bir şekilde bakmak suretiyle yani bu şehitlerimiz şehit olduktan sonra, vatanı, milleti için hayatını feda ettikten sonra geride kalanların eş, çocuk, anne, baba, yakınlarıyla olan münasebetlerini de düzenleyici bir çalışmayı önümüzdeki günlerde yapmak mecburiyetinin ortaya çıktığını görüyoruz.”
Yorumlar kapalı.