1. Haberler
  2. Gündem
  3. O şehirde 5 gün boyunca tamamen yasaklandı! Hiç kimse yapamayacak

O şehirde 5 gün boyunca tamamen yasaklandı! Hiç kimse yapamayacak

featured
service

Yasak Kapsamı ve Süresi

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, yasağın gerekçeleri detaylı bir şekilde sıralandı. Milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin bölünmez bütünlüğünün korunması gibi önemli unsurların altı çizildi. Ayrıca, Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırılması ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in vekaleten görevlendirilmesi konusunun da bu yasağın sebepleri arasında olduğu belirtildi.

( = window. || []).push({});

Yasak Kararının Gerekçeleri

10 Haziran Pazartesi günü saat 00.00’dan başlayarak 14 Haziran Cuma günü saat 23.59’a kadar sürecek olan yasak, toplanma, yürüyüş, nöbet, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi eylemleri kapsıyor. Bu süre zarfında, il sınırları içerisinde ve dış ilçelerden bu tür eylemlere katılmak amacıyla Batman’a giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

Yasakların Toplum Üzerindeki Etkisi

Bu yasak kararı, Batman halkı arasında farklı tepkilere neden oldu. Bazı vatandaşlar, güvenlik önlemlerinin artırılmasını olumlu karşılarken, bazıları ifade özgürlüğüne getirilen kısıtlamalardan endişe duydu. Ancak, valilik tarafından yapılan açıklamada, bu kararın can ve mal güvenliği, kişi dokunulmazlığı, tasarrufa müteallik emniyet ve kamu esenliğinin sağlanması için zorunlu olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O şehirde 5 gün boyunca tamamen yasaklandı! Hiç kimse yapamayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz