1. Haberler
  2. Gündem
  3. O şehirde yaşayanlar dikkat! Deprem korkusu artıyor: Tam tamına 17 tane var

O şehirde yaşayanlar dikkat! Deprem korkusu artıyor: Tam tamına 17 tane var

featured
service

İzmir ve Çevresindeki Fay Hatları

Ulusal ve uluslararası sismoloji merkezlerinin yaptığı incelemeler sonucunda, Karaburun açıklarındaki depremin, doğu-batı uzantılı ve eğim atımlı bir normal faydan kaynaklandığı doğrulanmıştır. Bu analizler, Prof. Dr. Sözbilir’in değerlendirmelerini desteklemektedir.

( = window. || []).push({});

Sismolojik Analiz ve Doğrulama

İzmir ve çevresindeki fay hatlarıyla ilgili yapılan araştırmalar, kenti çevreleyen 100 kilometre çaplı bir alanda 30 civarında diri fayın bulunduğunu göstermektedir. Prof. Dr. Sözbilir, bu durumu vurgulayarak, ildeki diri ve potansiyel diri fay sayısının 17 olduğunu belirtmektedir.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün Haritası

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Türkiye Diri Fay Haritası, İzmir ve çevresindeki fay hatlarının belirlenmesinde önemli bir kaynak olarak kullanılmaktadır. Prof. Dr. Sözbilir, bu haritanın gösterdiği fay hatlarının doğruluğuna dikkat çekerek, İzmir ve çevresindeki deprem tehlike düzeyinin değişmediğini ifade etmektedir.

Bornova Ovası ve Fay Hattı İddiaları

Özellikle Bornova Ovası ve kıyıda bulunduğu iddia edilen fay hatlarıyla ilgili yapılan spekülasyonlara karşın, Prof. Dr. Sözbilir bu fay hatlarının aktif olma olasılığının bulunmadığını savunmaktadır.

Ege Denizi’nde yaşanan depremler ve bu depremlerin nedenleri, jeologlar tarafından titizlikle incelenmekte ve kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Prof. Dr. Sözbilir’in analizleri, bu konudaki bilimsel açıklamaların önemini vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O şehirde yaşayanlar dikkat! Deprem korkusu artıyor: Tam tamına 17 tane var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz