1. Haberler
  2. Gündem
  3. OAS Genel Sekreteri Almagro, Maduro’nun Tutuklanması İçin UCM’ye Başvuracak

OAS Genel Sekreteri Almagro, Maduro’nun Tutuklanması İçin UCM’ye Başvuracak

featured
service

Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Genel Sekreteri Luis Almagro, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun tutuklanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) başvurusu yapacağını duyurdu.

Almagro, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen OAS Daimi Konseyi’nin özel oturumunda yapmış olduğu konuşmada, Venezuela’daki protestolar sırasında ölenlerin sorumlusunun Maduro’nun yönetimi olduğunu vurguladı.

2014 yılından bu yana Venezuela’da insanlığa karşı suçlar işlendiğini savunan Almagro, “Adalet zamanı geldi ve onun tutuklanması için UCM’ye başvuracağız. Üye devletler de dilekçeyle bu sürece katılabilir. Maduro dahil birçok yetkiliden hesap sorulacak,” şeklinde konuştu.

Almagro, “Maduro, bir katliam ilan etmişti ve bunu yerine getiriyor. Bunu söylediğinde şok olmuştum ve şu anda olanlar karşısında daha fazla şok oldum,” ifadelerini kullandı.

Venezuela, 28 Temmuz’da yapılan devlet başkanı seçimleriyle ilgili olarak, Nicolas Maduro’nun %51,20 oy oranıyla 3. kez başkan seçildiği duyuruldu. Ancak muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi verilerinin doğru olmadığını ve sonuçların hileli olduğunu belirtti. Seçim sonrası düzenlenen protestolar sırasında çıkan olaylarda, biri asker 17 kişi yaşamını yitirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OAS Genel Sekreteri Almagro, Maduro’nun Tutuklanması İçin UCM’ye Başvuracak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz