1. Haberler
  2. Gündem
  3. Öğrencilerin burs ihtiyacı dolandırıcıların yolunu açtı

Öğrencilerin burs ihtiyacı dolandırıcıların yolunu açtı

featured
service

Dolandırıcılar öğrencileri kandırmak için sahte burs siteleri, IBAN dolandırıcılığı, dijital cüzdan ve kişisel bilgilerin kötüye kullanılması gibi yöntemler kullanıyor.

Sahte burs siteleri: Güvenilir görünen web siteleri üzerinden burs başvurusu yapılacağını iddia eden dolandırıcılar, öğrencilerin kişisel bilgilerini ele geçiriyor.

IBAN dolandırıcılığı: Dolandırıcılar, öğrencilere küçük miktarda para göndererek güven sağladıktan sonra, karşılığında daha fazla para talep ediyor.

Dijital cüzdan tuzağı: Dolandırıcılar, bursun dijital cüzdan hesabına yatırılacağını iddia ederek öğrencilerden hesap açmalarını talep ediyor.

Kişisel bilgilerin kötüye kullanılması: Kimlik ve banka bilgileri kötüye kullanılarak mağdurlar adına hesap açma, kredi çekme gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Bu durum, mağdurlar üzerinde büyük bir baskı yaratıyor.

Mağdurların bir çoğu burs vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ediyor. Bu iddiayla platforma ulaşan bazı şikayetler şöyle:

“Bir vakıf burs başvurusu vaadiyle kimlik numaramı, doğum tarihimi ve IBAN numaram gibi kişisel bilgilerimi 14.10.2024 tarihinde aldı. Bu bilgilerim ile açılabilecek herhangi bir hesap vb gibi şeylerde sorumluluk bana ait değil. Islak imzamın olmadığı hiçbir şeyi kabul etmiyorum, etmeyeceğim.”

“Eylül 2024’de burs başvurusu yaptım. Sonra bana SMS üzerinden geri dönüş sağladılar. Bursunuz onaylanmıştır, aşağıda verilen numaraya WhatsApp üzerinden ‘isim, soy isim gönderin’ diye. Bir uygulama üzerinden 18 yaşından küçük olduğum için anne ve babamın yüz onaylama, kimlik bilgileri ve adres bilgilerimiz alındı. Bana inanmaları için IBAN atmam gerektiğini, IBAN’a 105 TL para göndereceklerini ve benim de onlara 100 TL göndermem gerektiğini söylediler. Açıklamaya karşılıksız burs kaydı yazarak ilettikleri IBAN’a para atmamı söylediler. Bundan sonraki ıslak imzasız ailemin adına çekilecek kredi, başka birisinin üzerine tapu geçirme, banka ile ilgili yapılacak işlemleri kabul etmiyoruz. Herhangi bir şey yapılırsa haberim yoktur ve benimle alakası yoktur. WhatsApp uygulaması üzerinden yazdım ve aradım ama hiçbir geri dönüş alamadım. Normalde 10 Ekim tarihinde bursumun yatacağını söylemişlerdi. Hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Bana ait değildir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğrencilerin burs ihtiyacı dolandırıcıların yolunu açtı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz