1. Haberler
  2. Gündem
  3. Öğretmenden down sendromlu öğrenciye şiddet: Yerde sürükledi, tekme attı, üzerine çıktı

Öğretmenden down sendromlu öğrenciye şiddet: Yerde sürükledi, tekme attı, üzerine çıktı

featured
service

24 Mayıs 2024 günü Özel Eğitim Öğretmeni Mücahit Mert Hepgümüş, Berat Ü.’nün annesi Serap C.’yi telefonla arayarak, oğlunun arkadaşıyla sürtüşme yaşadığını ve dudağının kanadığını söyledi. Okul dönüşü oğlunu servisten alan Serap C., vücudunda morluklar olduğunu fark etti. Serap C.’nin olayın nasıl gerçekleştiğini sorması üzerine Berat Ü., “Hoca yaptı” dedi.

Pazartesi günü okula giden Serap C., olayla ilgili müdür yardımcısı ile görüştü. Müdür yardımcısı, Serap C.’ye Berat’ın arkadaşıyla yaşadığı sürtüşme sonucu yüzünü kalorifer peteğine çarptığını, öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş’ün ise özel eğitimde kullanılması gereken bazı sert tavır ve davranışlarda bulunduğunu ve çok büyütülecek bir problem yaşanmadığını söyledi.

Annenin ısrarı üzerine okulun güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Kamera kayıtlarında down sendromlu Berat’ın öğretmeni tarafından darbedildiği ve yere düşürüldüğü, tekmelendiği ve yumruklandığı görüldü. Görüntülerde Berat Ü.’nün herhangi bir şekilde direniş göstermediği de görülüyor.

Kameraya yansıyan görüntülerde, Hepgümüş’ün ayaklarıyla Berat’ın üstüne bastığı, yerlerde sürüklediği, tekme attığı anlar yer aldı.

O gün okulda nöbetçi olan ve aynı zamanda şiddet uygulayan Hepgümüş’ün eşi olan Z.H.’nin ise olay anında eşinin yanından geçip gittiği görüldü. Görüntüleri izledikten sonra şok olan ve oğlu için hastaneden darp raporu alan Serap C., avukatı Çiğdem Tan aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan Mücahit Mert Hepgümüş, “Berat’ı sınıfa götürmek için ikna etmeye çalışıyordum” dedi. Hepgümüş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

9418533.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmenden down sendromlu öğrenciye şiddet: Yerde sürükledi, tekme attı, üzerine çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz