1. Haberler
  2. Gündem
  3. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Meclis’te: İlk dört madde kabul edildi

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Meclis’te: İlk dört madde kabul edildi

featured
service

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, tüm tarafların katkısıyla yeni bir düzenleme hazırlanması gerektiğini belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ise sendikalar ve öğretmenlerin eleştirilerini aktararak, “Böyle devam ederse bu yasa Genel Kurulda da böyle tartışılır ve Anayasa Mahkemesine gider.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, teklifin aileleriyle birlikte yaklaşık 5 milyona yakın öğretmeni ilgilendirdiğini belirterek, “Bu kanun kimin talebi doğrultusunda çıkıyor, niye çıkıyor?” sorusunu yöneltti. Gürer, eğitim sisteminin öğretmenler, idareciler ve hizmetliler açısından sorunlu hale geldiğini ve eğitim kalitesinin düştüğünü ifade etti.

Gürer ayrıca, öğretmenler ve eğitim çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, “Bugün okullarda ‘hademe’ olarak tanımlanan hizmetliler ya Toplum Yararı Projesi kapsamında alınıp bir yıl sonra işten çıkarılıyor ya da on ay çalıştırılıp iki ay işsiz bırakılıyor. Okulların bahçeleri bakımsız, okulların spor etkinlikleri, tiyatro, münazara gibi etkinlikleri önemli ölçüde ortadan kalkmış durumda” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, muhalefetin öğretmenlik mesleğine yönelik önerilerini dile getirmesini ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşmelerinin uygun olabileceğini belirtti. AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları ise Bakan Tekin’in öğretmenlerin saygınlığını yükseltmeye çalıştığını vurguladı.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, eğitim fakültelerinin kontenjanlarının yüzde 20-25 azaltıldığını ve gelecek yıllarda daha da azaltılmasının beklendiğini belirtti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ise teklifin “Hizmet sınıfının değiştirilmesi” başlıklı hükmünün yönetmelik kapsamında yürürlükte olduğunu ve öğretmenler için olumlu bir düzenleme getirdiğini söyledi. Şamlıoğlu, “Bu kapsamda 2024 yılında 44 öğretmenimizin hizmet sınıfı değiştirildi. Müfettiş şartı getirilerek hizmet sınıfı değişikliği kanunla düzenleniyor.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumu eleştirerek, “Eğitim sistemi o hale geldi ki öğretmeni, idarecisi, hizmetlisi sorunlu kılındı. Farklı bilgilere erişimde sıkıntı var, eğitimin kalitesi düştü.” dedi. Gürer, öğretmenlerin statü farklılıklarından dolayı eğitimin bütünlüğünün sağlanamadığını ve öğretmenlerin saygınlığının düştüğünü ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Meclis’te: İlk dört madde kabul edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz