1. Haberler
  2. Gündem
  3. Okullarda temizlik krizi bitiyor! Hem öğrencilere hem öğretmenlere güzel haber: Bakan Tekin duyurdu

Okullarda temizlik krizi bitiyor! Hem öğrencilere hem öğretmenlere güzel haber: Bakan Tekin duyurdu

featured
service

Bakan Yusuf Tekin, okullardaki temizlik personeli yetersizliğiyle mücadele etmek amacıyla 30 bin yeni temizlik personeli alınacağını duyurdu.

Eğitim yılının başlamasıyla, birçok okulda temizlik hizmetlerinin yeterli düzeyde sağlanamaması üzerine okul yönetimleri, velilerden maddi destek talep etmeye başladı. Bazı okullarda ise veliler, sınıf temizliği ve okul genelindeki temizlik işlerini gönüllü olarak üstlenmek zorunda kaldı.

Bakan Tekin, temizlik personeli açığının kapatılması amacıyla 30 bin ek personel alımı yapacaklarını belirterek “Pazartesi günü Çalışma Bakanlığı 30 bin ilave temizlik personel hakkı tanıyacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl temizlik personeline 17 bin lira asgari ücret ödenirken, bu yıl yapılan düzenlemelerle birlikte sistemde değişikliğe gidildi. Yeni sistemde temizlik personeli, İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı kapsamında istihdam edilecek. Bu kapsamda personelin haftada üç gün, toplamda en fazla 22,5 saat çalışması öngörülüyor. Ancak, bu düzenlemeyle birlikte aylık 8 bin 447 lira ücret verilmesi planlanıyor.

Düşen ücretler ve sınırlı çalışma saatleri nedeniyle yeterli sayıda personel bulunamaması, okullardaki temizlik hizmetlerinin aksamasına yol açtı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okullarda temizlik krizi bitiyor! Hem öğrencilere hem öğretmenlere güzel haber: Bakan Tekin duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz