1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ölümden döndüren oyun: Kızı, göğsüne çarpınca ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Her yıl bunu yapın

Ölümden döndüren oyun: Kızı, göğsüne çarpınca ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Her yıl bunu yapın

featured
service

Tanıyı koyarak Çiğdem Telli’nin ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Eser, süreci şöyle anlattı:

“Çiğdem Hanım genç ve bilinçli bir hasta, kendi memesini kontrol ettiğinde memesinde küçük bir kitle şüphesi ile bize geldi. Kendisini muayene ettik ve radyoloji sonuçlarını kontrol ettiğimizde şüpheli bir kitle gördük. Erkenden tanısını koyarak, tümörün yapısını ve hastanın da genç olmasını dikkate alarak önce kemoterapi tedavisi uyguladık. Çok iyi yanıt verdi. Daha sonra da ameliyatını yaptık.

Ameliyatta patoloji sonucunda tam yanıt olduğunu, yani hiç canlı hücre kalmadığını gördük. Bu bizim en mutlu olduğumuz ve hedeflediğimiz bir sonuç. Aldığımız iyi sonuçtan mutluyuz. Şu anda da takiplerine devam ediyoruz. Çiğdem Hanım kanseri tamamen yendi. Takiplerimiz tabii ki devam edecek. Kanseri yenen kişilerde de hiç kanser olmayan hastalar gibi yılda bir kez kontrollerini yapıyoruz.”

20 yaşından sonra her kadının ayda bir kez elle meme muayenesi yapmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Eser, her şey yolunda gitse bile 30 yaşından sonra yılda bir kez de hekim muayenesi önerdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Eser, şunları söyledi:

“Kadınlar adet gördükten sonraki 7. ile 10. günlerde elle ve gözle kendilerini mutlaka muayene etsinler. Bir kitle eline geliyor mu baksınlar. Meme ağrısını çok önemsemiyoruz ama memede yeni bir kitle çıktıysa, bu ağrılı veya ağrısız da olsa mutlaka bir genel cerrahiye gitmelerini ısrarla öneriyoruz. Her şey yolunda bile olsa, 30 yaşından sonra yılda bir kez hekim tarafından muayene edilmeli.

40’dan sonra ise radyolojik kontrolleri de yapalım. 50 yaşından sonra meme kanseri görülme sıklığı çok arttığı için mutlaka radyoloji kontrolleri yapmalarını önemsiyoruz. Eğer muayenelerde takip gerektiren bir durum gerekiyorsa, genellikle 6 aylık bir takip öneriyoruz ve bu takipleri de aksatmamalarını öneriyoruz.”

memede-kitle-olup-olmadigi-nasil-anlasilir-meme-kanseri-evde-nasil-anlasilir-meme-kanseri-nasil-anlasilir-4-jpg.jpg

Özellikle ailesinde meme kanseri olanlara takiplerine düzenli gitmelerini ısrarla önerdiğini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Eser, şöyle konuştu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ölümden döndüren oyun: Kızı, göğsüne çarpınca ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Her yıl bunu yapın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz