1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ölümüyle Yeniden Gündeme Geldi! Ünlü Deprem Uzmanı Marmara İçin Böyle Uyarmıştı

Ölümüyle Yeniden Gündeme Geldi! Ünlü Deprem Uzmanı Marmara İçin Böyle Uyarmıştı

featured
service

Kalafat, Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük deprem konusunda sıkça uyarılarda bulunuyordu. Marmara’da sürekli olarak deprem etkinliği gözlemlendiğini ve düzenli enerji boşalımının olduğunu belirtiyordu.

Özellikle Silivri Açıkları, Yeniköy, Mürefte, Şarköy açıkları, Çınarcık, Yalova açıkları, Erdek ve Gemlik körfezleri son bir yılda önemli deprem aktivitesi gösteren alanlar olarak dikkat çekmişti.

Türkiye’de yılda ortalama 16 bin deprem kaydedilirken, Japonya’da bu rakam 160 bin. Türkiye’de ortalama her iki, üç yılda bir 6 büyüklüğünde deprem yaşanıyor.

Marmara Denizi’nde büyüklüğü 7.2 olan bir depremin 2040 yılına kadar yüzde 75 olasılıkla, 2090 yılına kadar ise yüzde 95 olasılıkla meydana geleceğini öngörüyordu. Bu uyarılar, Marmara Bölgesi’nde depreme dayanıksız bina stokunun azaltılması gerektiğini vurguluyordu.

İstanbul’da Boğaz köprüleri, viyadükler, İzmit Geçiş Köprüsü, 3. Köprü, Marmaray, metrolar ve yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali gibi stratejik yapıların depremde hasar görmeyecek şekilde projelendirildiğini belirtmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ölümüyle Yeniden Gündeme Geldi! Ünlü Deprem Uzmanı Marmara İçin Böyle Uyarmıştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz