1. Haberler
  2. Gündem
  3. Oluremi Tinubu, Yunus Emre Enstitüsü’nü Ziyaret Etti

Oluremi Tinubu, Yunus Emre Enstitüsü’nü Ziyaret Etti

featured
service

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun eşi Oluremi Tinubu, Nijerya’nın başkenti Abuja’da bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nü (YEE) ziyaret etti.

Bu ziyarette, Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve eşi Füsun Bayraktar’ın yanı sıra YEE Müdürü Musa Erbaş da yer aldı. Tinubu, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a verdiği sözler doğrultusunda bu ziyareti gerçekleştirdi.

Oluremi Tinubu, ayrıca Nijerya Kadın Sanatçılar Birliği tarafından düzenlenen serginin açılışını yaptı ve enstitüdeki Türkçe eğitimi gören sınıfları ziyaret ederek bilgi aldı.

Ziyaret sırasında, Türkçe eğitim alan yetim çocuklar tarafından ezberlenen İstiklal Marşı’nın on kıtası seslendirildi. Bu an, ziyaretin duygusal anlarından biri oldu.

Oluremi Tinubu, ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Emine Erdoğan’ın Afrika için gerçekleştirdiği çalışmaları övgü ile dile getirdi. “O sadece Nijerya değil, tüm Afrika’yı çok seviyor. Bu çalışmalar için kendisine teşekkür ederiz,” dedi.

Ayrıca, YEE’nin sadece Türk kültürünü tanıtmakla kalmayıp Nijerya’yı da temsil ettiğini ve Nijeryalı gençlerin gelişimine katkı sunduğunu ifade etti. Nijerya’nın Türkiye’ye Teşekkürü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oluremi Tinubu, Yunus Emre Enstitüsü’nü Ziyaret Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz