1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ona dedikodu başlatan deniyor, markette yok satıyor! Çocuk gibi bakım istiyor, sabah erkenden toplanıyor

Ona dedikodu başlatan deniyor, markette yok satıyor! Çocuk gibi bakım istiyor, sabah erkenden toplanıyor

featured
service

Şanlıurfa’dan gelen üreticiler tarlaların yakınına çadır kurarak mevsimin hasadına başlıyor. Sabahın erken saatlerinde gruplar halinde binlerce dönümlük alandan ayçiçeği toplayan işçiler mesailerini başlattı. Oraklarla kesilen ayçiçekleri bir süre kurumaya bırakılırken ardından biçerdövere gönderiliyor.

Gün boyu çalışan işçiler aileler tarafından yakılan ateş üzerinde hazırlanan yemekleri yedikten sonra hasta da devam ediyor. Bir ay sürecek hasattan elde edilecek tonlarca çerezlik ayçiçeği dedikoduların da baş tacı oluyor. Biçerdöverden traktör römorkuna boşaltılan ayçiçekleri brandalar üzerine serilerek kurumaya bırakılıyor. Güneş altında bekletildikten sonra kurutulan çekirdekler çuvalları doldurulup tırlara yüklenerek Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bulunan fabrikada elemeye gönderiliyor.

Çiftçi Selim Tanrıverdi, 2000 dekar alanda ayçiçeği üretimi yapıldığını dile getirdi. Ağrı’da 14 yıldır ayçiçeği üreten Tanrıverdi, “Üretim güzel gidiyor. Hasada yeni başladık. Topladığımız ayçiçeklerini biçerdövere attıktan sonra çekirdekleri harmanda kurutup sonrasında Kahramanmaraş’a götürüyoruz. Çok zor bir meslek, çocuk yetiştirmek gibi bir iş.” dedi. Tanrıverdi, Ağrı’nın hem sulama imkanı hem de hava şartları nedeniyle ayçiçek yetiştirmeye uygun bir ortam oluşturduğunu söyledi.

sanliurfa-aycicek-hasadi-kapak.jpg

Şanlıurfa’da mevsimlik işçi olarak çalışan Mustafa Kaya, aileler halinde 30 kişi olarak tarlaya çalışmaya geldiklerini söyledi. Yaz aylarında aynı tarlada bir ay boyunca çapa yaptığını belirten Kaya, “Daha sonrasında kayısıda çalışmak için Malatya’ya gittik. Oradan da Şanlıurfa’da fıstık işinde çalıştık. Bu seneki son durağımız Ağrı. Ailece burada çadırlarda kalıyoruz. Hava serin. Daha 1 ay burada çalışacağız. Ele muhtaç olmayalım diye gelip çalışıyoruz, biz emekçiyiz.” sözlerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ona dedikodu başlatan deniyor, markette yok satıyor! Çocuk gibi bakım istiyor, sabah erkenden toplanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz