1. Haberler
  2. Gündem
  3. Oradan pekmez olanlar sakın yemeyin! Kurtlu meyvelerden pekmez yaptılar: 3 kamyon ürün imha edildi

Oradan pekmez olanlar sakın yemeyin! Kurtlu meyvelerden pekmez yaptılar: 3 kamyon ürün imha edildi

featured
service

Alanya’da Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen baskında, merdiven altı bir kaçak imalathanede yaklaşık 3 kamyon dolusu bozulmuş ve kurtlanmış ürün ele geçirildi.

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gümüşgöze Mahallesi’nde kaçak olarak faaliyet gösteren bir merdiven altı kuru meyve ve pekmez imalathanesini tespit ederek baskın düzenledi. İhbar üzerine yapılan incelemelerde, imalathanenin hijyen kurallarına uymadığı, gıda kodeksine aykırı ekipmanlar kullandığı ve ürünlerin uygun olmayan şartlar altında depolandığı belirlendi.

Kaçak imalathanede çöp kenarında ve bulunan bozulmuş durumdaki kuru incir, kuru kayısı, dut kurusu, reçel ve pekmez ürünleri, halk sağlığını tehlikeye atan ürünler olarak değerlendirilerek yaklaşık 3 kamyon ürün zabıta ekipleri tarafından imha edildi.

İmalathanenin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının olmadığı belirlenirken, ilgili yönetmelik gereği işyeri mühürlendi ve ticari faaliyetleri durduruldu.

alanya-imalathane-3-small.webp

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, yapılan denetimle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gümüşgöze Mahallesi’ne ekiplerimizle birlikte geldik. 3 kamyon dolusu çürümüş incir, kayısı ve dut kurusunu kurtlanmış ve bozulmuş vaziyette bulduk. Ardından ruhsatsız olan ve merdiven altı üretim yapan bu imalathaneyi tespit ettik. Gördüğünüz gibi bozulmuş pekmezler, bol miktarda şişe ve imalathane içerisinde bulunan bozulmuş vaziyette ürünler tespit ettik. Bu şahısların internet üzerinden satış yaptıklarını tespit ettik. Onu da en kısa zamanda engelleyeceğiz. İnsan sağlığıyla asla oynatmayacağız. Bunu vatandaşlarımız bilsin. Bu tür yerlerde özellikle hijyen denetimlerimiz devam ediyor, devam edecek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oradan pekmez olanlar sakın yemeyin! Kurtlu meyvelerden pekmez yaptılar: 3 kamyon ürün imha edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz