1. Haberler
  2. Gündem
  3. Orman alanları iş insanına sonuna kadar açılmış: 11 ilde maden ruhsatı var

Orman alanları iş insanına sonuna kadar açılmış: 11 ilde maden ruhsatı var

featured
service

Türkiye’deki doğal güzellikler ve yeşil alanlar bir bir yok ediliyor. İkizköy’deki Akbelen Ormanı ile Çanakkale ve Balıkesir’in arasında kalan Kaz Dağları’ndaki orman katliamı kimseye ders olmazken şimdi de şirketlere yeni madenler için ormanlık araziler tahsis ediliyor. Büyük Birlik Partili Yılmaz İri’nin Mavera Madencilik şirketi, 11 ilde toplamda 20 ayrı bölgede maden araması yapacak.

Maden için orman ve doğa katliamı devam ediyor. Mavera Madencilik, altın, bakır, çinko, nikel, manganez, demir, kurşun ve molibden maden cinslerinin yeraltından çıkarmak için ormanlık alanları tahrip edecek. Büyük Birlik Partili Yılmaz İri’nin Mavera Madencilik şirketi, 11 ilde toplamda 20 ayrı bölgede maden araması yapacak. Mavera Madencilik’e verilen arama ruhsatları da Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 22.05.2024 tarihinde ‘Uygun bulunan maden arama ruhsatı talepleri’ adlı paylaştığı 26 sayfalık belgede görüntülendi.

BBP’li Yılmaz İri’nin şirketi Mavera Madencilik 11 ilde maden araması yapacak. Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 22.05.2024 tarihinde ‘Uygun bulunan maden arama ruhsatı talepleri’ adlı paylaştığı 26 sayfalık belgeden.

BBP’li Yılmaz İri’nin sahibi Mavera Hafriyat Madencilik Lojistik İnşaat’ın maden cinslerini çıkarmak için tahrip edeceği iller ve ilçeler şöyle sıralanıyor: Van’ın İpekyolu ilçesinde Demir ve manganez, Çorum’un Osmancık ilçesinde altın ve bakır, Erzincan’ın Tercan ilçesinde bakır ve çinko, Tunceli’nin Hozat ilçesinde bakır, Bilecik’in İnhisar ilçesinde altın ve bakır, Ordu’nun Gölköy bölgesinde altın, bakır ve çinko, Manisa’nın Akhisar ilçesinde nikel, Zonguldak’ın Alaplı ve Devrek ilçesinde bakır ve manganez, Yozgat’ın Sorgun ve Akdağmadeni ilçesinde kurşun ve manganez, Sivas’ın Suşehri ilçesinde kurşun, çinko ve bakır, Erzurum’un Narman, Tekman, Şenkaya, Tortum bölgelerinde altın, bakır, demir, kurşun ve molibden aranacak.

ANKARAGÜNDEM’ın 17 Eylül Salı günü manşetine taşıdığı ‘Bir orman daha baltanın ucunda’ adlı haberinde Zonguldak, Bartın ve Kastamonu sınırlarına giren 3 bin 500 hektarlık orman alanında maden arama izni verildiği belirtilmişti. Mavera Madencilik’in toplamda 11 ilde daha maden arama ruhsatı aldığı Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 22.05.2024 tarihinde yayımladığı belgelerle kanıtlandı. BBP’li Yılmaz İri’nin sahip olduğu şirkete verilen ruhsatlar için ‘Siyasi temasları sayesinde mi ormanlık alanlarda maden aramak için ruhsat alabildi?’ sorusunu akıllara getirdi.

screenshot-2.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Orman alanları iş insanına sonuna kadar açılmış: 11 ilde maden ruhsatı var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz