Orman yangınlarıyla mücadelede iptal edilen ihaleler tepki çekti: Başka tasarruf kalemi kalmadı mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekmen, “Tasarruf genelgesi nedeniyle yangınla mücadeleyle doğrudan ilgili onlarca ihale iptal edilmiş. İhale iptal kayıtlarında bu açıkça gözüküyor. Bu nasıl bir dağınıklıktır?” ifadelerini kullandı.

Ekmen’in paylaştığı ihale iptal kayıtları, Türkiye’nin pek çok ilinde orman yangını felaketiyle uğraşırken, orman yangınlarıyla mücadele için önemli işlerin tasarruf gerekçesiyle iptal edildiğini gözler önüne seriyor. Kütahya, Muğla ve Aydın gibi orman yangınlarının sıkça yaşandığı illerdeki yangınla mücadele için planlanan projelerin iptali, “Başka tasarruf kalemi mi kalmadı?” şeklinde tepki çekti.

İptal edilen ihaleler arasında, Kütahya’da 30 metre çaplı jeomembranlı yangın havuzu yapımı ve çevre düzenlemesi, Muğla’da yeni orman yolu yapımı ve yangın müdahale yollarının düzenlenmesi gibi hayati projeler yer alıyor. Bu projelerin iptali, yangın sezonunun yaklaştığı bu dönemde büyük bir endişe kaynağı oldu.

Yangın sezonu öncesi yapılan bu iptaller, orman yangınlarıyla mücadelede ciddi aksaklıklar yaratabileceği endişesini beraberinde getiriyor. Özellikle son yıllarda artan orman yangınları ve bu yangınların yarattığı tahribat düşünüldüğünde, tasarruf gerekçesiyle yapılan iptallerin yaratacağı olumsuz etkiler kamuoyunda büyük bir tartışma konusu oldu.

Yetkililerden konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmezken, vatandaşlar ve çevre örgütleri bu iptallerin bir an önce yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Orman yangınlarıyla mücadelede iptal edilen ihaleler tepki çekti: Başka tasarruf kalemi kalmadı mı?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz