1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ortaokula giden çocuğu olanlar dikkat! MEB ilk kez yapacak… İstanbul, Ankara, İzmir ve 8 ilde başlıyor

Ortaokula giden çocuğu olanlar dikkat! MEB ilk kez yapacak… İstanbul, Ankara, İzmir ve 8 ilde başlıyor

featured
service

Beceri Geliştirme Programı, ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilere ücretsiz olarak sunulacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Konya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde 196 okulda başlatılacak olan bu uygulama, ilerleyen süreçte ülke geneline yaygınlaştırılacak.

Bu program ile öğrencilerin temel becerilerinin erken yaşta geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, öğrencilerin erken dönemde mesleki becerilerini keşfetmeleri ve kazanmaları, akademik ve mesleki başarılarını artırmaları, geniş kariyer seçeneklerine sahip olmaları, iş hayatına uyumlarının kolaylaştırılması ve yaşam boyu öğrenme felsefesinin aktarılması hedefleniyor.

Program kapsamında 55 farklı kurs programı hazırlanmıştır. Bu kurslar arasında bilişim, elektrik-elektronik, gıda teknolojileri, mobilya ve iç mekan tasarımı gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır. Öğrenciler, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun kursları seçerek bu alanlarda becerilerini geliştirebilecekler.

Programın başlamasıyla birlikte öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun olarak kurslara katılabilecekler. Kurslar, en fazla 6 ders saati sürecek ve öğrencilerin başarısı kurs programlarına uygun şekilde değerlendirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ortaokula giden çocuğu olanlar dikkat! MEB ilk kez yapacak… İstanbul, Ankara, İzmir ve 8 ilde başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz