1. Haberler
  2. Gündem
  3. Örtü altından çıkıp yok satıyor! Ne ilaç istiyor ne de gübre! Dubai, Irak, Rusya kapışıyor! Üretimi kolay kilosu 80 TL

Örtü altından çıkıp yok satıyor! Ne ilaç istiyor ne de gübre! Dubai, Irak, Rusya kapışıyor! Üretimi kolay kilosu 80 TL

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin, Karadut üretiminde de ön plana çıkıyor. Narenciye sezonunun sonuna doğru gelirken kentte örtü altında yetiştirilen ürünlerde hasat süreci başladı. Örtü altında erik, kayısı ve üzüm gibi ürünler yetiştirilirken son yıllarda hem yurt içinde hem de yurt dışından bolca talep gören karadutta seraları süslüyor.

Son yıllarda örtü altında üretimi yapılan karadutun dönüm başına 3-4 ton ürün verdiğini belirten üretici kilogram fiyatının da ₺80’den satıldığını aktarıyor. İlaç istemediği için masrafı bulunmayan karadutun zahmetinin az olması da üreticinin yüzünü güldürüyor. Mersin’in Erdemli ilçesinde kurulan Karadut seralarında başlayan hasat Mayıs sonuna kadar devam edecek.

Mersin’i Erdemli ilçesine daha önce kurmuş olduğu serada domates üretimi yapan Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu, “Domates üretiminin maliyeti nedeniyle ekonomik güç istediği için arayış içine çıktık. Karadutu bulduk. Seramıza dönüm başı 60 fidan diktik. Şu anda fidanlarımız 2 yaşına geldi. Başlayan hasadımız Mayıs sonuna kadar devam edecek. Üretimi hem üretici hem de toplayan işçilerimiz için kolay.” şeklinde konuştu.

mersin-karadut.jpg

Herhangi bir zararlı bulunmadığı için ilaç kullanmadıklarının altını çizen Kulu, karadutun yalnızca besleme suyu sever bir ürün olduğunu belirtti. Dönüm başına 2,5 ton beklentisi olduğunu belirten Kulu ileriki yıllarda tonajda artış görüldüğünün de altını çizdi. Dönüm başına 4 tona kadar ürün alabileceklerini ifade eden Emine Kulu, kilogram fiyatını şimdilerde 80 TL olduğunun altını çizdi.

Karaduta ilginin yoğun olduğunu belirten Yaman, Kulu’da ciddi bir talep artışı olduğunun altını çizerek “Antalya, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerimize gönderiyoruz. Yurtdışından Arap ülkeleri severek tüketiyor. Dubai’ye, Irak’a gidiyor, Rusya’ya gidiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Örtü altından çıkıp yok satıyor! Ne ilaç istiyor ne de gübre! Dubai, Irak, Rusya kapışıyor! Üretimi kolay kilosu 80 TL
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz