1. Haberler
  2. Gündem
  3. ÖSYM’den emsal niteliğinde TYT kararı: Sınavdaki vakit kaybına ek puan ya da sınav tekrarı seçeneği

ÖSYM’den emsal niteliğinde TYT kararı: Sınavdaki vakit kaybına ek puan ya da sınav tekrarı seçeneği

featured
service

Murat Akpınar, kızının sınavda yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Kızım sınav sırasında bir öğrencinin sağlık sorunu nedeniyle yaklaşık yarım saatlik bir gecikme yaşandığını belirtti. Sınav salonundaki görevliler, kriz geçiren öğrenciyi dışarı çıkartamadıkları için erkek öğrencilerden yardım istemişlerdir. Bu süre zarfında ambulans çağrıldı, müdahale yapıldı ve salon temizlendi. Ancak bu süreç sonrasında sınav salon başkanı ve gözetmenler tarafından sınav süresine sadece 15 saniye eklenmiştir.”

ÖSYM’nin kendi yönetmeliğine göre böyle bir durumda sınav süresine ekleme yapılması gerektiği açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, yaşanan 15 saniyelik süre eklemesi öğrenciler ve veliler tarafından yeterli bulunmadı.

Bu durum üzerine veliler, mağduriyetlerini gidermek için ÖSYM’ye başvuruda bulunmuşlardı. Murat Akpınar, “Hak aramanın ve mağduriyet varsa üstüne gitmenin her öğrenci ile velinin görevi olduğunu belirtmiş ve ÖSYM’ye yapılan başvurunun ardından öğrencilere ek puan veya eş değer sınav tekrarı seçeneği sunulduğunu açıklamıştır.”

Akpınar, sürecin sonunda ÖSYM’nin yönetim kurulunu toplayarak yapılan başvuruları değerlendirdiğini ve öğrencilere haklarının teslim edildiğini ifade etti. “ÖSYM, yönetmeliğin açık hükümleri doğrultusunda hareket ederek mağduriyetleri giderdi. Bizim çocuğumuz ve bir arkadaşı eş değer sınav tekrarını tercih etti. Bu süreç, örnek bir olay olmuştur.” şeklinde konuşmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖSYM’den emsal niteliğinde TYT kararı: Sınavdaki vakit kaybına ek puan ya da sınav tekrarı seçeneği
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz