1. Haberler
  2. Gündem
  3. Otobüs bileti bulamayanlara müjde! Ek otobüs sefer biletleri satışa sunuldu

Otobüs bileti bulamayanlara müjde! Ek otobüs sefer biletleri satışa sunuldu

featured
service

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Yıldırım, yaklaşan Kurban Bayramı tatili nedeniyle otobüs biletlerine olan yoğun talebi değerlendirdi. Yıldırım, tatil ve okulların kapanma döneminin çakışmasıyla birlikte seyahatlerin artacağına dikkat çekti.

Yıldırım, 14 Haziran itibarıyla okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatilinin bir araya gelmesi nedeniyle otobüs biletlerine olan talebin arttığını belirtti. Normal seferlerin biletlerinin tükendiğini vurgulayan Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına bayram tatili süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni verdiğini açıkladı. Bu kapsamda, bayram döneminde 12 bin ek sefer planlandığını ve bu seferlerin biletlerinin satışa sunulduğunu bildirdi.

Özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını ifade eden Yıldırım, “Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de yoğun bir şekilde bilet talep ediyor. Bu bayram, Türkiye’nin her yerine yoğun talep alıyoruz. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte 12-25 Haziran dönemi de dahil olmak üzere otobüslerle 8,5 milyon yolcu taşınmasını öngörüyoruz” dedi.

Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 7 bin 600 otobüsle hizmet verdiğini belirten Yıldırım, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının, bayram ve tatil dönemlerinde 27 bine kadar çıktığını söyledi. Vatandaşları, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen korsan taşımacılar konusunda uyaran Yıldırım, “Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet alsınlar. Mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binmesinler,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otobüs bileti bulamayanlara müjde! Ek otobüs sefer biletleri satışa sunuldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz