Eğitimci ve Yazar Sultan Serdar Dokgöz, Farkındalık Serisi’nin özel çocukların sorunlarına dikkat çekmek, akranlarına duyarlılık, farkındalık kazandırmak ve empati kurmalarını sağlamak için kaleme alındığını söyledi.
Türkiye’de ilk defa küçük yaş grubuna özel eserler üretildiğini belirten Eğitimci ve Yazar Sultan Serdar Doksöz, “Özel çocuklarımızın akranları, onları anlamakta çoğu zaman güçlük çekiyor. Uzun yıllardır görev yaptığım meslek hayatımda özel çocuklarımızın yalnız kaldığı görmek beni hep derinden etkilemiştir.” dedi.
Özel çocuklarımızın sosyalleşmesi ve toplum tarafından anlaşılması için birçok proje yazdığını belirten Doksöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bunlardan biri bedensel engelli çocuklarımız içindi. “Okulumda Tiyatro Var!” Bu projenin sonuncunda gülen gözler gördüm. Çocukların kendi aralarında konuşacak bir konusu vardı. Tiyatro hakkında sohbet ederlerken, onları dinledim. “Hayatımda ilk defa tiyatro izledim. Çok güzeldi.” Bu cümleyi defalarca duydum. En büyük engel sevgisizlik, diyoruz. Evet, bu doğru. Ancak engelleri kaldırmak için çalışmalıyız. “Hayata Ses Ol” projemle de görme engelli çocuklarımız için sesli bir kütüphane kurduk. Engelleri sevgi ve projelerle aşabiliriz.Akran zorbalığının çok sık yaşandığı, özel çocuklarımızın yalnızlaştırıldığı bu çağda onların anlaşılmasını sağlamak amacıyla Cemal Özdemir ile Farkındalık Serisini kaleme aldık. Şifa olsun hepimize. Özel çocuklarımızın sevgi dolu, şefkatli, ona güvenli öğrenme ve yaşama alanı açan özel insanlara ihtiyacı var. Farkındalık Serisi, alanda ufuk açıcı bir özelliğe de sahip olması açısından dikkatleri çekiyor.”
Yorumlar kapalı.