1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özel, Erdoğan’ı ayakta karşılama tartışmalarına ilişkin konuştu: ‘Kaybediyorsak ben kaybediyorum’

Özel, Erdoğan’ı ayakta karşılama tartışmalarına ilişkin konuştu: ‘Kaybediyorsak ben kaybediyorum’

featured
service

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda ayakta karşılanmasına yönelik anket sonuçları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yaptıkları bir çalışmada, Erdoğan’a ayakta durulmasını destekleyenlerin ülke genelinde yüzde 74 oranında olduğunu gösterdiğini belirten Özel, AK Parti ve MHP seçmeninde bu oranın yüzde 90’ın üzerinde, İYİ Parti’de yüzde 80, CHP seçmeninde ise yüzde 62 olduğunu ifade etti. Özel, aynı ankette bu durumun gerekçesi ifade edildiğinde CHP’lilerin desteğinin dinlendikten sonra yüzde 72-73’e çıktığını vurguladı.

“22 yıl boyunca ülkeye bunları yaşatan kişi olarak değerlendirdiğinizde ben de olsam niye kalkılıyor diye düşünürüm diye”n Özel, neden ayağa kalktıklarını şu şekilde açıkladı:

“Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı makamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğu olarak görüldüğü için ve çekilen zulümler, acılar, sıkıntılar, şu madencilerin yaşadıkları iktidar medyasında yeterince tartışılmadığı, anlatılmadığı için ve inanılmaz bir hegemonik, üstten kapsayan bir dille iktidar medyası kendi seçmeninin duygularını yoğun şekilde manipüle ettiği için Cumhuriyet Halk Partisi ayağa kalkmadığında, gittiği bir köy kahvesinde AK Parti seçmeni de dışarı çıkıyor. ‘Ya siz bizi dinlemiyorsunuz ki biz dinlemeyelim. Veya siz bizi ayağa kalkmıyoruz ki biz size ayağa kalkalım’ diye. Ben yıllardır bunu sahada tespit eden bir siyasetçiyim.”

Meclis’te cumhurbaşkanı için ayağa kalktıklarını ama alkışlamadıklarını ifade eden Özel, “Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim. Hesabı ben vereceğim. Bundan fırsat, arkadan saldıran birileri olursa, onlar da saldıracak. Ben yaşananların, anket sonuçlarının CHP’ye fevkalade alan açan bir noktada olduğunu görüyorum. Yine de bu mevzulardan dolayı, gönlü kırılmış, üzülmüş kim varsa hakkını helal etsin. Ben Özgür Özel olarak bütün sorumluluğa sahibim.” diye konuştu.

Anayasa yapmak üzere ayağa kalkmadıklarını söyleyen Özel, “Biz Meclis’in açılış günü, Meclis’in açılışını yapmasına anayasal görevi gelen ve son seçimlerde en çok oyu alarak Cumhurbaşkanı seçilen kişi seçmenlerine hürmeten ve makamına hürmeten ayağa kalktık.” diye konuştu.

Eylül ayı anket sonuçlarına da değinen Özel,normalleşme eleştirileri CHP seçmeninde değil ama AK Parti, MHP, İYİ Parti seçmeninde partiyle irtifa kaybettirdiğini belirtti ve şöyle konuştu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel, Erdoğan’ı ayakta karşılama tartışmalarına ilişkin konuştu: ‘Kaybediyorsak ben kaybediyorum’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz