1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özel hastanede 5 aydır süren skandal: Ücret ödenmezse müdahale yok!

Özel hastanede 5 aydır süren skandal: Ücret ödenmezse müdahale yok!

featured
service

Olay, bir vatandaşın çektiği videolarla gün yüzüne çıktı. İddiaya göre, Ocak ayında hasta alan 112 ekibi, vatandaşın talebi üzerine Özel Merkez Prime Hastanesi’ne gitti. Hastane çalışanları, hastaya tıbbi müdahalede bulunmayıp sürekli tedavi parasını sordu. Yine iddiaya göre; bir hastane görevlisi, “Paranı ödemezsen doktor sana bakmayacak” dedi. Hasta ise “Kendimi iyi hissetmiyorum. Yeter ki doktor baksın. Fiyat ne kadar?” diye sordu. Duruma tepki gösteren 112 ekibi, “Bu etik değil. Hastanın sağlık hizmeti alma hakkı vardır. Hasta ücretini vereceğini iddia ediyor. Aynı zamanda resmi formu imzalamış, hastanenizden hizmet almayı kendisi istemiştir” şeklinde uyardı.

İddiaya göre hastane direktörü, 112 ekibi ile telefonda görüşerek hakaret etti ve “Hastane benim, istersem 112’yi alır, istersem almam. Kamuda hizmet veriyor olmanız bir anlam ifade etmez. Benim elim kolum uzun. Senin aklını alacağım” dedi. Konu hastanenin sahibine iletildi. Hastane sahibi ise uyarıda bulunan 112 ekip sorumlusunun hastaneye alınmaması talimatını verdi.

Yaklaşık 5 aydır hastane yönetimi, 112 çalışanını hastaneye almayarak, acil hastaların kapıda beklemesine sebep oluyor.

Son olayda, acil hasta getiren 112 ekibini hastanenin güvenlik direktörü olduğunu söyleyen kişi karşıladı. Sedye ile indirilen hasta, dakikalarca kapıda bekletildi. Güvenlik direktörü, “Hastayı alalım, sizin içeri girmeniz yasak. Süreci biliyorsunuz. Niye uzatıyorsunuz. Doktor beye haber verin içeriden gelsin. Hastayı alalım, siz giremezsiniz. Ben bu hastanenin güvenlik direktörüyüm, ben hastayı burada alıyorum” dedi. Sağlık çalışanları ise kendilerinin içeri alınmamasına ve hastanın kapıda teslim alınmasına tepki gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel hastanede 5 aydır süren skandal: Ücret ödenmezse müdahale yok!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz