Özel’den asker arkadaşı Bakan Tunç’a telefon: 1 Mayıs tutuklusu 16 öğrenci, mahkemeye çıkmadan tahliye edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen, Taksim’in 1 Mayıs’ta yasaklanmasına tepki gösteren kişiler, Saraçhane, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu üzerinden Taksim’e geçmek istemiş, polis engeline takılmıştı. İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Taksim’i zorlayan kişiler gözaltına alınmış, ardından birçoğu tutuklanmıştı.

Emniyet, 1 Mayıs sonrası 3 farklı zamanda gerçekleştirdiği operasyonlarda da Saraçhane’den Taksim’e geçmek için polis barikatlarını zorlayan kişilerin evlerine baskınlar düzenleyerek gözaltına almış, bu kişiler sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Çoğu öğrenci olan 77 kişilik 1 Mayıs tutuklusundan birçoğu, geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti.

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu bulunan 30 kişi için, çeşitli suçlardan 3 yıl 9 aydan 17 yıla kadar hapis cezası talep ettiği bir iddianame hazırlamıştı.

Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’nun haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u aradıktan sonra 1 Mayıs’ta eylemlerinde tutuklanan 36 öğrenciden 16’sının mahkemeye çıkmadan tahliye edildiğini belirtti.

Terkoğlu, tutuklu öğrencilerin ailelerinin CHP lideri Özel ile konuştuğunu, çocuklarının tutuklu olması sebebiyle sınavlarına giremedikleri için mağdur olduğunu iletti. Ayrıca Terkoğlu, Özel’in, askerlik arkadaşı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u arayarak öğrencilerin serbest bırakılması için ricada bulunduğunu öne sürdü.

Barış Terkoğlu’nun yazısından ilgili kısım şöyle:

“Son 1 Mayıs’ta geçen 14 yıl çok konuşuldu. Zira 31 Mart’ta muhalefetin seçimi kazanmasının heyecanıyla muhalifler Taksim’e yürüyüşe geçmiş, Saraçhane’de önleri kesilenler gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Tutuklananların önemli bir kısmı öğrenciydi.

Tutuklu öğrencilerin aileleri, CHP’li vekillere dert yandı. “Üniversite öğrencisi çocuğum 1 Mayıs’a katıldığı için hapiste, sınavları var, giremiyor” diye feryat ediyorlardı. Sonra Özgür Özel’den randevu aldı. 28 Mayıs’ta çocuklarının eğitim hayatına verilen zararı anlattılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel’den asker arkadaşı Bakan Tunç’a telefon: 1 Mayıs tutuklusu 16 öğrenci, mahkemeye çıkmadan tahliye edildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz