1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özel’den ‘borç tahsilatı’ tepkisi: Belediyelerimize darbe girişimi var

Özel’den ‘borç tahsilatı’ tepkisi: Belediyelerimize darbe girişimi var

featured
service

Konuşmasına 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni değerlendirerek başlayan Özel, her iki seçmenden birinin, oyunu CHP’ye verdiğini söyleyerek, “Bursa seçimlerine baktığınızda iki şey görünüyor. Seçimi ya kazandık ya kaybettik. Kazandıysak iki kişiden birinin oyunu alarak kazandık. Mustafa Kemal Paşa’da yüzde 49, Osmangazi’de yüzde 46, Nilüfer’de yüzde 60, Gemlik’te yüzde 51, Mudanya’da yüzde 55, Büyükşehir’de yüzde 48, Harmancık’ta yüzde 43. İki kişiden birinin oyunu aldık. Yani insanlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanacağına inandıkları yerde, büyük bir mutabakatla Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarına destek verdiler. Bu şunu gösteriyor; geçmişte birileri efendim yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin, geleceğinden endişelisin. Ama bize oy vermelisin, tehlike büyük diyorlardı ve insanları şuna inandırıyorlardı. Şu büyük yalana inandırıyorlardı. Efendim, Cumhuriyet Halk Partisi gelirse, vatanı böldürecekler, bayrağı indirecekler, ezanı dindirecekler diye bu büyük yalan maalesef bazı yerlerde karşılık buluyordu. Bunun için yalan videolar mı yaptırmadılar. Bunun için yalan haberler mi yaptırmadılar. Bunun için atmadıkları iftira kalmadı. Geçtiğimiz günlerde de efendim Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte şöyleydi, böyleydi diyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıl önce, Cumhuriyet Halk Partisi 105 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1919’da Samsun’a çıkarken hangi ruhtaysa, hangi bilinçteyse, Amasya’da hangi kararlılıktaysa, Erzurum’da hangi dirayetteyse, bugün de aynı duygu, aynı kararlılık, aynı inanç, aynı dirayettedir. Cumhuriyet Halk Partisi gücünü ay yıldızlı al bayraktan alır. Milli Mücadeleden alır. Kuvayımilliye’den alır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alır. O günden bugüne bütün genel başkanları, bütün yöneticileri bu bilinçte olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Seçim ittifakı kurmadıklarını belirten Özgür Özel, “Biz her gittiğimiz ilde şunu söyledik; ‘Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu seçim ittifak kurmadık. Ama Türkiye’nin en büyük ittifakına davet ediyoruz herkesi. Türkiye İttifakına davet ediyoruz’ dedik. ‘Türkiye İttifakı kimdir’ diye soranlara ‘Milli Takım gol atınca ayağa kalkan herkes, Filenin Sultanları şampiyon olup, göndere ay yıldızlı al bayrağı çektirirken, İstiklal Marşı okunurken gırtlağı düğümlenen, ağlayan, tüyleri diken diken olan herkes Türkiye ittifakındadır’ dedik. Ve bu çağrımız, bundan bir yıl önce birileri, bu partinin bölücülerle birlikte olabileceğine, ezanı dindirebileceğine, bayrağı indireceği gibi yalanlara, birileri inandırmaya çalışadursun bütün bu yalan, bütün bu iftiralar duvara tosladı. İşte Mustafa Bozbey, Bursa’da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bundan 2-3 seçim önce, Büyükşehirde yüzde 20’lerde oy aldığı yerde, yüzde 50 oy alarak geldi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün seçilen belediye başkanları iki kişiden birinin oyunu alarak geldiler. Tayyip Erdoğan bugünkü yolculuğuna, İstanbul’da muhalefetin adayları dörde beşe bölünmüş, oyları dörde beşe bölünmüşken yüzde 23 oy alarak çıktı. Bizim belediye başkanlarımız bugün Ankara’da yüzde 60, Manisa’da yüzde 60, Mersin’de yüzde 60, Denizli’de yüzde 55 oylarla, Türkiye’nin dört bir yanında en azından iki kişiden birinin oyunu alarak geliyorlar. Milli irade, milli irade diyenler, milletin iradesini bu seçimlerde gördüler. Bundan sonra da ant olsun ki Cumhuriyet Halk Partisi millete güvenerek, millete sarılarak, Türkiye İttifakını koruyarak ve güçlendirerek, nasıl Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinden birinci parti çıktıysa, 47 yıl sonra, bundan sonra yapılacak ilk seçimlerden de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yaparak çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Seçim anketlerinde CHP’nin her geçen gün puanını artırdığını dile getiren Özgür Özel, hükümetin ekonomi yönetimini hedef alarak şöyle konuştu:

“Tayyip Bey, Sayın Erdoğan’ın en çok övündüğü konu, ‘6 tane sıfır attım paradan’ diyor. Biz de atacağız. Biz onun gibi 6 sıfır atmayacağız, 1 sıfır atacağız. Ama o 6 sıfırı etiketlerden, fiyatlardan, masraflardan da attı, döndü maaşlardan da arttı. CHP iktidarının 10’uncu yılında, bugüne dönüp baktığınızda 1 sıfır attığımızı göreceksiniz. Ama maaşlardan değil, sadece fiyatlardan. Yani bugünkü maaşı alacaksınız ama mazotun 4 lira olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alacaksınız, dana kıymanın 55 lira olduğunu göreceksiniz. Bu şu demek, alım gücünün 10 kat artması demek. Bu Tayyip Bey’in gösterdiği istikametle olmuyor. Şangay İşbirliği Örgütü’nde ortalama milli gelir 4 bin 500 dolar. Tayyip Bey’in peşine takılan oraya gider. Atatürk’ün gösterdiği yöne, muasır medeniyetler yönüne giderseniz, batıya giderseniz, Avrupa Birliği hedefiniz olursa, orada ortalama milli gelir 45 bin dolar. Arada 10 kat fark var. Burada dünyanın en iyi arabaları üretiliyor. Ama kendileri mütevazı arabalara biniyorlar. Bu taraftakilere satıyorlar. Dünyanın en pahalı Mercedes’ini, Limuzin Mercedes’ini 10 tane Merkel’in ülkesi üretti o tarihte. Merkel kendisi mütevazı minibüse bindi, 2 tanesini bize sattı. Geri kalanını bu taraftaki ülkelere sattı. (Eli ile iki farklı yönü işaret ederek) Burada saraylar büyük, liderler zengin, arabalar, uçaklar 10’ar 10’ar. Bu tarafta ise tarifeli uçuyorlar, ucuz evde oturuyorlar. Buranın halkı sürünüyor, buranın halkı zengin.”

2028’de yapılması planlanan Genel Seçimlerin referandum niteliğinde olacağını belirten CHP Genel Başkanı Özel, “Avrupa Birliği hedefinde hızla kalkınan zenginleşen bir ülke mi, Şangay İşbirliği Örgütü’nün peşinde 4 bin 500 dolarlık bir ülke mi? Biz bu ülkeyi 45 bin, sonra 55 bin, 60 bin dolar milli geliri olan bir hale getireceğiz. Paradan değil, etiketlerden sıfır atacağız. Maaştan değil, masraftan sıfır atacağız. Tayyip Erdoğan gibi 6 golü bu tarafa, 6 golü bu tarafa atıp, milletin yüzüne bakıp, ‘6 sıfır attık’ demeyeceğiz. 1 sıfır atacağız, 1 sıfır olsun, bizim olsun diyeceğiz. Herkesin yüzünü güldüreceğiz. Böyle bir iktidar nasip olsun” dedi.

SGK borçlarıyla ilgili tartışmalara da değinen Özel, şunları söyledi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel’den ‘borç tahsilatı’ tepkisi: Belediyelerimize darbe girişimi var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz