1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özel’den Putin’e Erdoğan mesajı iddiası: Esad muhalefetle görüşürse anlaşma olmaz

Özel’den Putin’e Erdoğan mesajı iddiası: Esad muhalefetle görüşürse anlaşma olmaz

featured
service

Halk buluşmasında Hatay ve Türkiye’nin önemli bir sorununun da sığınmacılar olduğunu vurgulayan Özel, birkaç ay öncesinde gündem olan Esad ile görüşme meselesine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Özel’in açıklamasında şu ifadeler yer edindi:

“Türkiye, bakın altını çizerek söylüyorum, dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi ve açık ara önde. Bizden sonrakilerin hepsini toplasan, bizim kadar yok. Tayyip Bey, (eski Almanya Başbakanı Angela) Merkel ile bir anlaşma yaptı, 6 milyar doları, avroyu aldı, Türkiye’yi açık açık sığınmacı kampına çevirdi. Avrupalıların hepsinin yüzüne söylüyorum: ‘6 milyar para verip bizi 4,5-5 milyon sığınmacıyla burun buruna getirdiniz’. Bu sorunu hep beraber çözmeliyiz. Biz bunu yapmazsak bu ne Türkiye’ye hayırdır ne Avrupa’ya hayırdır. Şimdi büyük bir fırsat var. Yıllarca ‘Esad ile görüş.’ dedim. ‘Esad ile görüşmem, katil o.’ dedi. Ben randevu istedim, ‘Gidiyorum, ben çözeceğim.’ dedim. ‘Ben de gideceğim.’ dedi. Haber yolladı Putin’le Esad’a, ‘Önce benle görüşsün, muhalefet ile görüşürse anlaşma olmaz.’ dedi. Şimdi git diye bekliyoruz, gitmiyor. Kardeşim bir an önce git, bu sorunu konuş. Bak, Esad genel af ilan etti. Buradaki herkes giderse cezaya tabi olmayacak. Bu fırsat bugün kaçarsa bir daha olmayacak.”

Özel, “Buradan uyarıyorum. Gidelim, ben ayrı gideyim, sen ayrı git. Birlikte gerekiyorsa gidelim. Türkiye’deki diğer siyasi partilerin de temsilcileriyle, liderleriyle gidelim. Bu milli meseleyi sen başımıza açtın ama hep birlikte çözelim. Yeter ki bu sığınmacı sorununu bir an önce bitirelim. Bu çağrımı tekrarlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Partilerinin çağrısı üzerine TBMM’de yarın gizli oturum yapılacağını dile getiren Özel, “Ülkenin Cumhurbaşkanı, hepimizin gözünün içine baka baka Meclisin kürsüsünden dedi ki ‘İsrail’in bir sonraki hedefi biziz’. Bu, olacak iş değil. Bir, Türkiye İsrail’den çok güçlü bir devlettir. İki, Türkiye İsrail’e karşı dünyadaki üye olduğu bütün yapılar tarafından korunmak, sahip çıkılmak zorundadır, başta NATO olmak üzere.” şeklinde konuştu.

“Ayrıca bu memleket öyle Netanyahu’nun, kendi halkının bile yaka silktiği birinin tehdidine cevap vermeyecek, ondan korkacak durumda değildir. Bunu herkes bilir ama Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Bir sonraki hedefi biziz’.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel’den Putin’e Erdoğan mesajı iddiası: Esad muhalefetle görüşürse anlaşma olmaz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz