1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Erdursun ‘EYT staj mağdurları’ için formülü paylaştı: Bu yöntemle EYT kapsamına girebilirsiniz

Özgür Erdursun ‘EYT staj mağdurları’ için formülü paylaştı: Bu yöntemle EYT kapsamına girebilirsiniz

featured
service

Staj mağdurlarının gündeminde yer alan EYT hakkına beklenen açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yeni formülü paylaştı. Bu formül sayesinde EYT’den yaralanabileceğini açıkladı. İşte o formül…

Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonrası gündeme gelen staj mağduriyeti konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Staj sigortası olanlar, sigorta başlangıçlarının emeklilik için geçerli sayılmaması nedeniyle EYT kapsamına alınamamıştı. Erdursun, bu konuda sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir çözüm önerisi sundu:

“Staj sonrası doğum borçlanması ile EYT’li olabilirsiniz.”

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar, EYT düzenlemesiyle prim gün ve hizmet yılını tamamlayarak yaş beklemeden emekli olma hakkına sahip olmuştu. Ancak staj ve çıraklık sigortasıyla işe başlamış olanların sigorta girişleri emeklilik başlangıcı olarak kabul edilmediği için EYT’den yararlanamamıştı. Özgür Erdursun, bu duruma dikkat çekerek doğum borçlanmasının staj mağdurları için bir fırsat olabileceğini belirtti.

Erdursun, “Staj başlangıcı sonrası doğum yapan kadınlar, doğum borçlanması ile işe başlama tarihlerini geriye çekebilirler” diyerek, bu formülün belirli şartlara uygun olanlar için EYT yolunu açabileceğini vurguladı.

fc9914b7-ddc6-ee11-b163-a0369f7d1d8e.jpg

Erdursun, staj mağdurlarının bu haktan nasıl yararlanabileceğini örneklerle açıkladı. Örneğin, 8 Eylül 1999 öncesinde staj başlangıcı olan bir kadın, staj sonrası doğum yapmışsa ve bu dönemi doğum borçlanması ile geriye çekebiliyorsa, EYT kapsamına alınabilir. Ancak her durumda bu mümkün değil; kişinin staj, sigorta başlangıç ve doğum tarihleri bu noktada belirleyici oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Erdursun ‘EYT staj mağdurları’ için formülü paylaştı: Bu yöntemle EYT kapsamına girebilirsiniz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz