Özgür Özel: “Erken Seçim Olmazsa Erdoğan Tekrar Aday Olamaz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erken seçimle ilgili sorulara yanıt veren Özel, “Bu iş biraz daha yukarıya giderse erken seçim kaçınılmaz olur” diyerek Erdoğan’ın Meclis seçimlerini yenileme kararı almazsa bir daha aday olamayacağını hatırlattı.

Özel, “Eğer Meclis, görev süresinin 2,5 yıl kala erken seçim önerimizi kabul etmezse, Erdoğan’ın tekrar aday olma şansı olmayacak. Bu süreçte kendisine güveniyorsa yeniden yarışabilir.” diyerek ekledi ve, “Tam ortasında 2,5 yılı bitmiş, ‘Gel aday ol, seçimleri yenileyelim’ dediğimizde ne diyecek? ‘Ben gelmem mi’ diyecek.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar konusuna çözüm arayışında olduklarını belirtti. Özel, bu konudaki olumlu gelişmeleri araştırdıklarını ve günü geldiğinde açıklayacaklarını vurguladı.

Özgür Özel, Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programında gündeme dair soruları yanıtladı. Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar konusunu ele alan Özel, “Suriye ile Türkiye arasındaki diyalog kanallarının açılması için gerekirse ilk görüşmeyi, gideceğim, ben yapacağım Esad’la. Bunun zeminini araştırıyoruz. Olumlu gelişmeler var. Günü geldiğinde açıklayacağız.” dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyarette çekilen fotoğrafın bazı kesimleri rahatsız ettiği iddiasına da yanıt verdi. Özel, CHP tabanının büyük çoğunluğunun bu fotoğraftan rahatsız olmadığını belirterek, fotoğrafın toplumsal barışa katkı sağladığını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Yalçın Karatepe’nin görüşmesi hakkında da konuşan Özel, görüşmede vatandaşın taleplerinin ve CHP’nin ekonomik önerilerinin gündeme getirildiğini söyledi. Özel, dört ana taleplerinin olduğunu belirtti: “En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, asgari ücrete enflasyon zammı verilmesi, çay ve buğday taban fiyatlarının belirlenmesi ve kredi kartı faizlerinin düşürülmesi.”

Özel, vergi sisteminin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacağız, kazanmayandan vergi almayacağız” dedi. Bu konuda Bakan Şimşek’in de olumsuz bir görüş belirtmediğini, ancak mevcut vergi sistemini sürdürmek istediklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel: “Erken Seçim Olmazsa Erdoğan Tekrar Aday Olamaz”

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz