1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel: Öcalan’ın Meclis’e gelmesine gerek yok, bulunduğu yerden çağrısını yapar

Özgür Özel: Öcalan’ın Meclis’e gelmesine gerek yok, bulunduğu yerden çağrısını yapar

featured
service

Ayrıca Bahçeli’nin çağrısına yönelik açıklama yapan Özel: “Öcalan, Meclis’e gelmek zorunda değil, imkan verilir çağrısını yapar. Öcalan konuşacak diye illa kullandığı, DEM’le ortak kullanıyorlar; o kürsüye gelmek zorunda değil” dedi.

Özel, “Yok efendim Abdullah Öcalan’ın fikri. O fikir Sayın Bahçeli’nin fikri” diyerek, Meclis odaklı bir yaklaşım benimsediklerini belirtti. “Biz dedik ki, Meclis odaklılık ve ne yapılacaksa Meclis karar verecek” ifadelerini kullandı.

Özel, “Biz şehit ailelerinin ve gazilerin de yüzüne bakamayacağımız hiçbir sürecin içinde olmayız” diyerek, partisinin bu konudaki net duruşunu dile getirdi. “Biz barışı destekliyoruz, silah bırakmayı destekliyoruz. Ama eğer Abdullah Öcalan’ı buraya getirme fikrinin sahibi Sayın Bahçeli’dir. Ona sorulması lazım. Bizim öyle bir fikrimiz yok” şeklinde konuştu.

Özgür Özel, “Ama biz tüm aktörlerin sözü kıymetlidir diyoruz. Öcalan konuşacak diye illa o kürsüye gelmek zorunda değil. Öcalan bulunduğu yerden, imkan verilir, o çağrısını yapar” diyerek, konunun basitliğine dikkat çekti. Son olarak, “Bu kadar basit bir meseleyi bir parti siyasi yankesicilik yapacak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratacak diye bu algı oyunlarına kimse alet olmasın. Bizim duruşumuz, pozisyonumuz nettir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel: Öcalan’ın Meclis’e gelmesine gerek yok, bulunduğu yerden çağrısını yapar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz