1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanunu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyor

Özgür Özel, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanunu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyor

featured
service

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanunun Anayasa’ya aykırı olduğunu ve yaşam hakkını savunmadığını belirten Özel, bu nedenle Anayasa Mahkemesi sürecini değerlendireceklerini ifade etti. Özel, sağlıklı bir çevrenin insanlar için gerekli olduğunu ve özellikle aşılı sokak köpeklerinin hastalıklara karşı bir bariyer oluşturduğunu vurgulayarak, halk ve toplum sağlığı açısından riskler taşıdığını belirtti.

Özel, “Sağlıklı bir çevre hakkı insanlar için gerekli. Özellikle aşılı sokak köpeklerinin kuduz gibi hastalıklara karşı bir bariyer oluşturması göz önünde bulundurularak halk ve toplum sağlığı açısından büyük bir risk alındı. Hepsini değerlendirip kanunu Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. En kısa zamanda ve yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız,” şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamadığını belirten Özel, bu tutumun değişmesini ümit ettiğini söyledi. CHP grubuna ve muhalefet milletvekillerine teşekkür eden Özel, grubun performansıyla yanlışlara engel olduğunu ve yasanın tehlikelerini azaltmaya çalıştığını ifade etti.

Özel, CHP’li belediyelerin “kanunun örtük talimatına” direneceğini ve bu kanunun gerektirdiği uygulamalara uymayacağını belirtti. Belediyelerin barınak yapma, aşılamaya, kısırlaştırmaya ve sahiplendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini ancak bu yükün tek başına belediyeler tarafından tam olarak yerine getirilemeyeceğini ifade etti.

Özel, CHP’nin kapalı grup toplantısının ardından milletvekillerine teşekkür konuşması yapacağını ve yaz dönemi çalışmalarına ilişkin kısa bir değerlendirme yapacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanunu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz