Özgür Özel, Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti: Bu küstahlardan hesap soracağız

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soma’da üretim baskısı, yeterli denetim olmaması ve mevzuatlardaki eksiklikler nedeniyle 301 madencinin yaşamını yitirdiğini belirten Özel, yaşananlardan geriye büyük travmaların kaldığını ifade etti.

Soma’daki maden faciasını unutmayacaklarını, unutulmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Özel, “Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine verilmiş sözler kısmen tutuldu.

Yaşayan madencilere verilen sözlerin maddi kısımlarının pek çoğu tutuldu. Örneğin 2 asgari ücrete çıkarılması, hafta tatilinin iki güne, emeklilik yaşıyla ilgili düzenlemeler… Ancak bunların her birisinin madencilerin uzun mücadeleleri, bizlerin onlarla verdiğimiz uzun ve tarihi mücadeleler sonucunda elde edildiğini ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Olayın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen işçi sağlığı ve güvenliği konusunda halen eksiklikler bulunduğuna dikkati çeken Özel, Soma’daki maden kazasının ardından Türkiye’de farklı madenlerde meydana gelen iş kazalarında 649 işçinin daha hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Maden faciasına ilişkin, işletici şirketin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan’ın bugün bir televizyon kanalına avukatı aracılığıyla açıklama yaptığına işaret eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Can Gürkan, ’10 yıl geçti, ben Soma’yı geride bıraktım. Hatırlamak istemiyorum’ demiş. Bu işçilerin ölümünden sorumlu olan, yattığı süre yetecek kadar ceza verilip salıverilen kişi. ‘Ben o günü unuttum geride bıraktım’ diyor. Geride bırakamayan her gece rüyasında o günü bir daha yaşayan evlatlarla, eşlerle, annelerle omuz omuza yürüyüp mezarları ziyaret edeceğiz. Ve bu taş kalpli adama, bu cesareti veren, bu rejimi değiştirene kadar da mücadele edeceğiz. Biz unutmadık, unutturmayacağız.

Bu küstahlardan ve bu küstahların ağababalarından günü gelince hesap soracağız. Can Gürkan, bu açıklamayı da yaptın ya. İki elim yakandadır. Sana bunun hesabını sormadan ölür gidersem gözüm açık gidecek. Bunu da en net şekilde ifade etmek istiyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel, Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti: Bu küstahlardan hesap soracağız

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz