1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den Erdoğan’a: O zaman Kadir Mısıroğlu’nun ifadeleri için özür dilesin – Ankaragündem

Özgür Özel’den Erdoğan’a: O zaman Kadir Mısıroğlu’nun ifadeleri için özür dilesin – Ankaragündem

featured
service

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki ‘özür’ polemiği gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle önce tutuklanan ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP protokolünde yer almasının Erdoğan tarafından eleştirilmesiyle başlayan polemikte, CHP lideri Özel de  “Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan’da. Ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi’ye katılanlara ‘sürtük’ dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin” ifadelerini kullanmıştı.

Özel’in Gezi üzerinden ‘özür’ talep etmesi yanıt veren Erdoğan ise, “Bir özür bahsi açıyorlar. Gezi olayları için çıkıp özür dilemesi gerekenler varsa milletin otobüsünü yakıp yıkanlardır. Gezi olayları ile ilgili çıkıp özür dilemesi gereken biri varsa, asıl özeleştiri yapması gerekenler haftalarca sokakları kargaşaya boğanlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler AKM duvarını hakaret pankartlarıyla kirletenlerdir. Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise ve esnafa saldıranlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler, faizlerin tarihimizin en düşük seviyesine indiği IMF’e borcumuzun kapandığı başarılarla dolu bir dönemde Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkartanlardır” dedi.

Son olarak özür dileme tartışması hakkında konuşan Özel, şunları söyledi:

“Benim söylediğim ve özür dileyecek bir kelime lafım yok. Varsa söylesinler. Efendindim Dilruba söyledi, ben Dilruba’ya ‘Kalbini kırdıkların vardır, bu sözlerini düzelt’ diye cezaevinde söylemişim, çıktığında söylemişim, sonrasında söylemişim. Yok efendim Dilruba yanına oturdu, dedim ki; ‘Dilruba kimi kırdıysa, Tayyip Bey’i ya da bugün polemik arayan arkadaşlarını falan aşan bir şey bu. AK Partilileri üzdüyse Dilruba… ben Dilruba adına, o gençtir onun adına ben özür dilerim. Hadi dedim şimdi de Tayyip Bey de onun yanındakilerin, çevresindekilerin ya da kendisinin CHP’lileri ve muhalefeti kırdığı ifadeler için özür dilesin’. Dünya hakaret duyduk, dünya küfür işittik… gelin hepsini birden geride bırakmak için Tayyip Bey de bir adım atsın. Özür dilemek, normalleşme çağrısı yapmak, bu ülkede kavgayı bırakmak, vatandaşın derdine eğilmek cesaret işi. Bunun maliyetini hesaplarsanız sonunuz geldi demektir. Çünkü; her şeye oy diye bakarsanız bu hale düşmüşsünüz demektir. Şimdi yanındakiler diyor ki; ‘Evet, Özgür Bey özür dileyecek bir şey söylemedi ama yanına oturttu’. Evet, yanına oturtmayla ki ben uyarmışım, konuşmuşum ‘düzeltirsen iyi olur’ demişim. Yanına oturtmayla yanına varmayla oluyor olsaydı hadi bakalım partinin sözcüsü ya da genel başkanvekili ayrı ayrı konuştular… Tayyip Bey, ‘Atatürk heykelleri yerde köpek gibi sürüklenecek’ diyen adam, ‘Atatürk’e zerre muhabbet besleyen ne ölüme ne dirime gelsin’ dedi. Tayyip Bey, dirisine gitti ziyaret etti, yatağının ucuna oturdu, elini tuttu, gözüne baktı, ölüsüne de 5 tane bakan yolladı. E Tayyip Bey o zaman Kadir Mısırlıoğlu’nun ifadeleri için bir özür dilesin bakalım. Yanına gitmekle, yan yana oturmakla, yanına varmakla bu ifadelerin hepsi sahipleniliyorsa hadi bakalım Tayyip Bey.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel’den Erdoğan’a: O zaman Kadir Mısıroğlu’nun ifadeleri için özür dilesin – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz