1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den ‘köpek düzenlemesi tepkisi: Binlerce candan tasarruf edemezsiniz!

Özgür Özel’den ‘köpek düzenlemesi tepkisi: Binlerce candan tasarruf edemezsiniz!

featured
service

AK Partinin, hayati tehlike oluşturduğu gerekçesiyle, başıboş sokak hayvanlarının, özellikle de köpeklerin 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde “uyutularak”, yani enjeksiyonla öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme hazırlığı devam ediyor. Buna ilişkin soruyu cevaplayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Belediyelerimiz çalışmalarını tamamladı. Köpekler toplanıyor, barınaklara götürülüyor. Tedavi görecekler tedavi görecekleri yerlere, barınak imkanı olanlar barınaklara, hastalıklı ve terbiye edilemeyecek şekilde saldırgan olanların da uyutulması konusunda biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tedavi edilemeyen hasta hayvanlar uyutulacak. Saldırgan hayvanlar da uyutulacak. Bu konuda devletimizin yasa hazırlığı içinde olduğunu duymaktan da büyük bir memnuniyet duyduk. Yasayı destekliyoruz. Her gün bir köpek vatandaşlara saldırıyor. Yaşlılar camiye gidemiyor. Çocuklar okula gidemiyor. Kadınlar tek başına pazara gidemiyor. Bu konuya bir çözüm bulmamız lazım. “

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ise Türkiye’de başıboş sokak köpeklerinin bir sorun haline geldiğini belirterek, “Hem insan sağlığını hem de hayvan haklarını düşünmeliyiz. Henüz bir taslak görmüş değiliz. Taslak üzerinde çalışacağız.” dedi.

Özel, TBMM’nin hayvan hakları için kurulan araştırma komisyonu raporunu örnek göstererek, şunları kaydetti:

“Bu raporda uzmanlar dinlendi. Raporda soruna bir müdahale var. Hayvan hakları fonu kurulmalı. Başta kısırlaştırılma olmak üzere birçok yöntem belirlendi. Meclisin kendi raporuna sahip çıkması. Bu fonun önemli gelir kalemlerinden biri de bağışlardır. Bu hayvanların yaşam hakkı vardır. Kurulacak böyle bir fona ciddi bağışlar yapılacağı aşikardır. Tasarruf tedbirleri konusunda binlerce candan tasarruf edemezsiniz. Kovid-19 döneminde sokak hayvanların popülasyonunda artış oldu. Sorun Türkiye’nin sorunudur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel’den ‘köpek düzenlemesi tepkisi: Binlerce candan tasarruf edemezsiniz!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz