1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pakistan’da Gazeteci Farhan Asif, Aşırı Sağcı Şiddet Olayları Üzerine Serbest Bırakıldı

Pakistan’da Gazeteci Farhan Asif, Aşırı Sağcı Şiddet Olayları Üzerine Serbest Bırakıldı

featured
service

Pakistan’da, İngiltere ‘deki aşırı sağcı şiddet olaylarına dair yalan bilgilerin sosyal medya üzerinden yayılmasında rol oynadığı iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Farhan Asif, mahkeme kararıyla serbest bırakıldı.

Lahor’daki ilgili mahkeme, Federal Soruşturma Kurumu (FIA) tarafından sunulan rapor doğrultusunda aldığı karar ile Asif’in yalan haberlerin yayılmasında “ana merkez” olmadığını belirtti. 32 yaşındaki gazeteci, İngiltere’nin Southport kentinde 29 Temmuz’da yaşanan bir olayla bağlantılı olarak gözaltına alınmıştı.

29 Temmuz’da Southport kentinde, 17 yaşındaki Axel Rudakubana adlı kişinin 3 çocuğu öldürmesi ve 8’i çocuk 10 kişiyi yaralaması sonrasında, aşırı sağcı grup tarafından düzenlenen şiddet olayları ülke genelinde yayıldı. Saldırının ertesi günü, sosyal medya platformları üzerinden örgütlenen bu gruplar, göçmenler ve Müslümanlara karşı protestolar düzenleyerek şiddet eylemlerine girişti.

Bu olaylar sonucunda çok sayıda gözaltı ve tutuklama gerçekleşti. Aşırı sağcı gruplar, polis ile olan çatışmasında, evlere, iş yerlerine ve camilere zarar verdi. 7 Ağustos’ta ise, 100’den fazla aşırı sağcı eylemleri planlamışken, buna karşıt gösteri düzenleyen binlerce ırkçılık karşıtı, sokakları doldurarak protestoları bastırdı.

İngiltere’de daha sonra gerçekleşen gözaltılarda, 9 Ağustos’ta, 55 yaşındaki bir kadın sosyal medyada yayılan yalan bilgilerle aşırı sağcı olayların fitilini ateşlemekle suçlanmıştı. Bu tür olaylar, sosyal medyanın yanlış bilgi yayma üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pakistan’da Gazeteci Farhan Asif, Aşırı Sağcı Şiddet Olayları Üzerine Serbest Bırakıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz