1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pandemi alışkanlıklarımızı değiştirdi: Temizlik kağıdı tüketiminde büyük artış

Pandemi alışkanlıklarımızı değiştirdi: Temizlik kağıdı tüketiminde büyük artış

featured
service

Kağıt endüstrisinin ilk uluslararası fuarı olan Paper Eurasia Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 26-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen fuara Kocaeli merkezli DDC Makine de katıldı.

Temizlik kağıdı kullanımının arttığını ifade eden DDC Makine Yönetim Kurulu Üyesi Akın Ertekin, Türkiye’nin temizlik kağıdı kullanımında Batı Avrupa’nın gerisinde olduğunu belirtti. Ertekin, “Türkiye olarak pandemi öncesinde 5 kilogram seviyelerinde bir tüketimimiz vardı kişi başı. Pandemiyle bu 8 kilograma çıktı. Ama hala batı dünyasının ortalamasının gerisindeyiz. O Avrupa’da 20 kilogram üzerinde, Amerika’da bu 25 kilogramlara buluyor. Daha gidecek yolumuz var ama Türk toplumu olarak temizlik kağıdını kullanımımız gittikçe artıyor” dedi.

Türkiye’de temizlik kağıdı kullanımının artması, yeni kağıt fabrikalarının kurulmasına olanak sağlıyor. Ertekin, “Her geçen gün kilo başı tüketimin artması yeni kağıt fabrikalarının kurulmasına imkan sağlıyor. Onların yeni kağıt fabrikaları demek bu malların yeni tuvalet kağıdı ve havlu gibi peçete gibi ürünlere dönüştürülmesi demek. O yüzden daha yolumuzun uzun ve güzel olduğunu düşünerek açıkçası faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pandemi alışkanlıklarımızı değiştirdi: Temizlik kağıdı tüketiminde büyük artış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz