1. Haberler
  2. Gündem
  3. Paris’te Sürdürülebilir Kalkınma için Spor Zirvesi Gerçekleşti

Paris’te Sürdürülebilir Kalkınma için Spor Zirvesi Gerçekleşti

featured
service

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Fransa’da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach öncülüğünde önemli bir zirve gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir kalkınma ile spor arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan bu organizasyon, Paris’te 500’den fazla katılımcının yer aldığı uluslararası bir platform oluşturdu. Zirve, devlet ve hükümet başkanları ile uluslararası kuruluşların yöneticilerinin katılımıyla dikkat çekti.

Macron, zirvede yaptığı konuşmada, uluslararası spor kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür etti. “Spor, ortak sorunlarımız için çözümler sunmalı ve gelecek nesil sporculara eğitim, sağlık ve beslenme konularında yatırım yapmayı hedeflemelidir,” ifadelerini kullandı.

Bach, sporun sadece bir etkinlik olmadığını, sağlık, kaynaşma ve barış için önemli bir araç olduğunu belirtti. Ayrıca, “Dünyayı sporla daha iyi bir yer kılmak için bize katılın” çağrısında bulundu.

Bach, IOC’nin Olimpiyat Dayanışması için belirlediği bütçeyi yüzde 10 artırarak 2025-2028 döneminde 650 milyon dolara çıkaracaklarının sözünü verdi. Bu kaynak, ulusal olimpiyat komitelerinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısını destekleyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Paris’te Sürdürülebilir Kalkınma için Spor Zirvesi Gerçekleşti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz