Pencere perdenizden elektrik üretin! Bu icat sayaçları söktürecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet’in haberine göre, Ahmet Fuat Yalçın, 1989 yılında memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatında gösterdiği başarılar, onun daha sonra dünyada ilklere imza atmasının önünü açtı. Lisans eğitiminin son döneminde çalışmaya başlayan ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansına devam eden Yalçın, yoğun bir tempoda hem çalıştı hem de akademik çalışmalarını sürdürdü. Yüksek lisans tez çalışması sırasında, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri doğdu.

Bu fikri hayata geçirmek için işinden ayrılan ve devlet desteğiyle kendi işini kuran Yalçın, elektrik üreten perdeyi geliştirdi. Bu perde, konut, ticari ve kamu binalarında kullanılabiliyor ve üzerine düşen güneş ışığını elektriğe dönüştürüyor. İki farklı modeli bulunan bu akıllı güneş perdesi, yüzlerce renk ve desen seçeneği sunuyor ve ürettiği elektriği doğrudan prize aktarabiliyor.

Ahmet Fuat Yalçın’ın geliştirdiği Solar Curtain adlı bu ürün, dünyada perde görünümündeki tek güneş paneli olarak dikkat çekiyor. Patentli bir yöntemle yüzde 25 verimli hücreler kullanılarak üretilen bu paneller, gerçek bir perde deneyimi sunuyor. Yalçın, girişimcilik serüveninin başlangıcını bu projeyle yaptığını ve bu yenilikçi ürünle sürdürülebilir enerjiye katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pencere perdenizden elektrik üretin! Bu icat sayaçları söktürecek

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz