1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pentagon’dan İsrail’e Destek Artışı

Pentagon’dan İsrail’e Destek Artışı

featured
service

ABD, Orta Doğu’daki İsrail savunmasını güçlendirmek amacıyla yeni bir askeri desteği devreye alıyor. Bu destek, özellikle İran’ın oluşturduğu tehditler ışığında gündeme geldi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin’in, olası bir İran saldırısına karşı İsrail’e ek askeri destek verilmesi talimatı verdiğini açıkladı. Pentagon, bu karar doğrultusunda mevcut askeri varlığını yeniden gözden geçirecek.

Austin, İsrail’in bölgesel güvenliğini artırmak amacıyla Amerikan askeri unsurlarının sayısını çoğaltma ve bölgeye ilave savaş uçakları ile savaş gemileri gönderilmesi emrini verdi.

ABD, bölgedeki USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini konuşlandıracak. Ayrıca, balistik füze savunma sistemine sahip ilave kruvazör ve destroyerler de bölgeye intikal edecek.

Böylece, Pentagon, karadan balistik füze savunma yeteneklerini artırmayı da planlıyor. Alternatif olarak, Orta Doğu’da konuşlanacak yeni bir uçak filosu da İsrail’in savunmasına destek olmak amacıyla bölgeye gönderilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pentagon’dan İsrail’e Destek Artışı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz