1. Haberler
  2. Gündem
  3. Peş Peşe Depremlerle Sallanan Adana İçin Ürküten Uyarı! Uzmanlar O Faya Dikkat Çekti

Peş Peşe Depremlerle Sallanan Adana İçin Ürküten Uyarı! Uzmanlar O Faya Dikkat Çekti

featured
service

Prof. Dr. Naci Görür, depremin, 6 Şubat’ta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkili olduğunu ifade etti. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Minnetli-Kozan/Adana’da 5,0 deprem oldu. Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda. Bu zon 6 Şubatta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkide, yani DAF’ın Adana Havzası’ndaki devamı. DAF 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik. Deprem dirençli Adana’yı kurun!” dedi.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy ise depremin ardından TGRT Haber canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ersoy, şunları söyledi:

“Türkiye için normal bir durum. 2-3 günde bir hissedilebilir bir deprem yaşıyoruz. Bundan önce de Edremit Körfezinde yaşadık. 5.0 büyüklüğündeki deprem 4.3 büyüklüğündeki bir depreme göre en az 30 kat daha büyük bir deprem, enerji açısından. Kayseri, Adana, Hatay, Urfa gibi illerde hissedildi.

Bu deprem 6 Şubat 2023’ın artçısı bir deprem değil. Deprem, 6 Şubat’ta 7.6 büyüklüğündeki depremin olduğu Elbistan’ın batı ucundaki Göksun ile Adana’nın Kozan ilçesi arasındaki fay hattında oldu. Bu fay zonunda çok sayıda deprem oldu. Bu da onlardan birisi.

Adana’da çok sayıda insan yaşıyor. Yapıların altındaki zemin Çukurova. Yani kayalık değil, alüvyal bir zemin. Bu nedenle deprem çok hissediliyor.

Bu depremin ardından büyük bir deprem gelecek diyerek kesin konuşmak çok yanlış olur. Ama, bu artçı depremler olmadığı için sabaha kadar çok sayıda deprem olacaktır. Bazısı 4.0 civarında olacaktır. 5.0’ı geçerse bu yeni bir deprem demektir. Daha büyük deprem oluşturacak faylar var mı? Elbette var. 6.0’ın üzerine çıkacak faylar var. Ama daha büyük deprem olacak diyebilecek teknik imkanlar yok. Söylentilere inanmamak gerekiyor. AFAD ve Valilik tarafından yapılacak açıklamalara uymak gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Peş Peşe Depremlerle Sallanan Adana İçin Ürküten Uyarı! Uzmanlar O Faya Dikkat Çekti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz