1. Haberler
  2. Gündem
  3. Peş peşe zam yapmak zorunda kalan fırıncı, sonunda dükkanına bu yazıyı astı! ‘Sonuçta ben de tüketiciyim’

Peş peşe zam yapmak zorunda kalan fırıncı, sonunda dükkanına bu yazıyı astı! ‘Sonuçta ben de tüketiciyim’

featured
service

İşletmeye hem müşterilerinden hem de sosyal medya takipçilerinden zamma tepki yerine, “Utanılacak bir şey yok. Asıl utanması gerekenler başkaları” şeklinde yanıtlar geldi.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre, kullandığı tüm ürünlere yüzde 100’e yakın zam geldiğini ve artık işin içinden çıkamadığını belirten işletmeci Emre Emrah Yeşil, yaptığı açıklamada, kendisinin de sonuçta bir tüketici olduğunu ve uygulamak zorunda kaldığı zamlar nedeniyle utanç duyduğunu söyledi.

Yaptığı maliyet hesabı sonrası her geçen gün işletmesini zarar ile kapattığını ifade eden Emre Emrah Yeşil, şunları söyledi:

“İşçilik maliyeti, kullandığımız malzemelerin fiyatları yüzde 100’e yakın arttı. 6 bin lira gelen elektrik ve doğalgaz faturamız son ay 13 bin lira geldi. 6 ay önce çuvalını 200 liraya aldığım un 380 lira oldu. Bir yıl içerisinde tüm ürünlere yaklaşık 3 kat zam geldi. Son 3 ay içerisinde ise tüm kullandığım ürünlerde iki kat artış var.

Geçen Mayıs ayında 145 liraya aldığım yağ 495 lira aynı şekilde susama ve tüm kullandığım ürünlerin fiyatı arttı. Maliyet hesabını çıkarttıktan sonra kar yerine zarar ettiğim ortaya çıktı ve zam yapmaya mecbur kaldım.”

yaptigi-zamlar-nedeniyle-musterilerden-ozur-diledi-1.jpeg

12 yıldır fırının işletmeciliğini yapan Emre Emrah Yeşil, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Dükkanım kira. Yanımda 11 kişi çalışıyor. Ben salgın döneminde dahi yanımda çalışanlardan bir kişiyi bile işten çıkartmadım. Sonuçta ben de bir tüketiciyim. 12 yıldır ‘çeşit’ dediğimiz açma, poğaça türü ürünlerin hiçbirini tarifedeki fiyatlardan satış yapmadım. Bu çeşit ürünler simit fiyatından biraz daha fiyatları yüksektir. Poğaça türü ürünlere mecburen zam yaptım. Bu nedenle müşterilerimden özür dilemek istedim. İşyerindeki ürünlerim için o fiyatları istemeye utanıyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Peş peşe zam yapmak zorunda kalan fırıncı, sonunda dükkanına bu yazıyı astı! ‘Sonuçta ben de tüketiciyim’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz