Pınar Selek davası: ‘Yargıyı etkilemek isteyenler davaya müdahale etmek istiyor’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Davaya destek olmak için aralarında hukukçuların da bulunduğu Fransa’dan gelen heyetten çok sayıda kişi duruşmayı takip etti.

Duruşmada söz alan Pınar Selek’in avukatı Bahri Belen, “Biz davanın başından beri diyoruz ki Selek ile ilgili dosyaya gerçeğe aykırı iddialar konuldu. Çünkü yargıyı etkilemek isteyen bir takım güçler var. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle mücadele daire başkanlığı tarafından 6 Haziran’da dosyaya sunulan yazıda, ‘Selek isimli şahsın 2024 yılı nisan ayında Fransa’nın Nice kentinde PKK/ KCK terör örgütlerince düzenlenen etkinliğe katıldığı’ öne sürülüyor. Hangi tarihte katıldığı, nerede bir toplantı olduğu yazılmamış. Yazılmamış ki aslında gizli bir toplantı olduğu imajı verilmek istenmiş. Fransa’da üniversitede öğretim üyeliği yapan Pınar Selek’in adresi söz konusu belgede öyle bir yazılmış ki sanki aslında gizli bir adreste oturuyor da onlar da bunu tespit etmiş” dedi.

Belgede sözü edilen 11 Nisan 2024 tarihli toplantının Selek’in öğretim üyesi olduğu üniversitenin de dahil olduğu bir grup tarafından Fransa Kültür Bakanlığı’na bağlı bir sanat okulunda düzenlenen Göç Baharı Festivali kapsamında düzenlenen bir toplantı olduğunu söyleyen avukat Bahri Belen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pınar Selek Fransa’da sosyolog olarak görev yapan bir akademisyen ve İtalya-Fransa Güney Sınırları Gözlemevi’nin koordinatörlerinden biridir. Bu sıfatlarla bu toplantıya katılmıştır. Bu toplantıyı düzenleyen başta üniversite olmak üzere kuruluşlar bellidir. Dolayısıyla mahkemenize, ‘terör örgütleri ve onların faaliyetleriyle ilgili çalışmalarına devam ediyor’ izlenimi vermek için böyle bir belge sunulması teamüllere aykırı ve kasıtlıdır.”

Selek’in 4 defa beraat ettiğini hatırlatan Belen, “Eğer burada bir bomba olsaydı şu kadarlık bir çukur olurdu, o nedenle bomba yoktur’ diyen terörle mücadele raporunu ve bunu teyit eden Adli Tıp Kurumu raporunu inceleyen mahkemeler beraat kararı verdi. Pınarla ilgili hep yargıya yargı dışı güçler tarafından müdahale çabası var bu nedenle beraat kararları bozuldu. Bu belge ile de yine mahkemeyi etkilemek istediklerini düşünüyoruz. Bu belgeyi düzenleyenlerle ilgili suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme başkanı Pınar selek hakkında tutuklama kararının devamına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pınar Selek davası: ‘Yargıyı etkilemek isteyenler davaya müdahale etmek istiyor’

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz