1. Haberler
  2. Gündem
  3. Polis memuru Cihat Ermiş’i şehit etmişti! İşte savcının verdiği ceza…

Polis memuru Cihat Ermiş’i şehit etmişti! İşte savcının verdiği ceza…

featured
service

İstanbul Büyükçekmece’de, 9 Ekim 2023 tarihinde polis memuru Cihat Ermiş (31), bir ihbar üzerine gittiği evde Muhammet Berke Çorak tarafından hayatını kaybetmişti. Şüphelinin evinde uyuşturucu bulunurken, Çorak’ın suçlarla dolu bir geçmişi olduğu ortaya çıkmıştı. DHA’nın bildirdiğine göre, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık, cezaevindeki yerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Eşinin Şehit Edilmesinin Ardından Adalet Arayışı: Nilüfer Ermiş’in Çağrısı

Mahkemede, müşteki Cihat Ermiş’in eşi Nilüfer Ermiş, annesi Sare Ermiş, babası Şefik Ermiş ve taraf avukatları hazır bulundu. Nilüfer Ermiş, “Eşim şehit edildi, bu acıyla çocuğumun doğum gününde karşı karşıya kaldım. Sanığın nefes alması bile içimi acıtıyor. Adaletin yerini bulmasını ve sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Mahkemede, savcı mütalaasını sundu. Mütalaada, sanık Çorak’a yönelik olarak ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

Sanık Muhammet Berke Çorak, mahkemede mütalaa karşı savunma yaparak olayın kendisini derinden üzdüğünü belirtti. “O gün evime ateş edildiği için korktuğumdan dolayı ateş ettim. Kapım açılmıştı. Çok pişmanım” diyen Çorak, tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşmanın ardından, şehit polisin ölüm yıl dönümünden bir gün sonrasına denk gelmesinden dolayı Ermiş’in eşi ile annesinin gözyaşlarına hakim olamadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polis memuru Cihat Ermiş’i şehit etmişti! İşte savcının verdiği ceza…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz