1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Adem Sözüer: O kefen Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlara giydirildi

Prof. Adem Sözüer: O kefen Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlara giydirildi

featured
service

Adalet Bakanlığı’nın daha önce de başvurulmasına rağmen neden şimdi fethi kabir yaptırdığını merak eden Ceza Hukuku Profesörü Adem Sözüer, “Ortaya kabri açtıracak yeni bir delil mi çıktı? Eğer böyle bir delil yoksa ve mezarın açılması gerekiyorduysa bu kadar zaman niye beklendi? Değişen ne oldu? Adalet bakanlığı iddialar üzerine bir inceleme yaptı da ölü muayenesinde, otopsi işleminde, teşhiste, kamera kayıtlarında, defin ve savcılık işlemleri gibi bir çok resmî işlemde bir sahtecilik veya usulsüzlük mü tespit etti?” diye sordu.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Garipoğlu’nun mezarında kefen ve bez olmadığını, toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası olduğunu açıklamıştı.

Prof. Sözüer, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “On yıl sonra mezardan çıkmayan kefen, Adalet Bakanlığı tarafından kendine bağlı Adli Tıp Kurumu, İnfaz Kurumu ve Cumhuriyet Savcılığına giydirilmiştir.” ifadelerini kullandı. Toplumda ceza adaletine güvenin kökünden sarsıldığını vurgulayan Sözüer, “Bakanlık bir çok kamu görevlisini, intihar etmeyen kişiyi cezaevinden kaçırma fiilinin olağan şüphelisi haline getirmiştir!” dedi.

İntihar haberi alındıktan sonra yapılan otopside cesedin Cem Garipoğlu’na ait olduğu teyit edilmişti. Sözüer, “Adli Tıp Kurumu’nun otopsisine güvenilmedi, mezar açıldı. Peki şimdi kurumun yapacağı DNA incelemesine kim güvenir?” sorusunu yöneltti.

Sözüer sözlerine şöyle devam etti:

“10 Yıllık sürede mezara müdahale edilip edilmediği bakımından bir inceleme yapıldı mı? Bu sorulara ne cevap verilirse verilsin şüphe ve komplo teorileri sürecektir. İstanbul seçimlerinin iptali sonrası süreçte, bazı ‘hakim ve savcılara’, ‘ahmak’ davaları açtırıp siyasi rakipleri tasfiye girişimleri ile ceza adalet sistemini yaşayan ölü haline getirenler, şimdi de savcıların, kolluğun, adli tıp uzmanlarının üzerine töhmetli ölü toprağı serpilmesine göz yumarak adalet sistemini diri diri gömmüşlerdir. Ama bir gün ceza adaleti de hukukun gelmesiyle elbette hayata dönecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prof. Adem Sözüer: O kefen Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlara giydirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz