1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Mersin ve Adana uyarısı

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Mersin ve Adana uyarısı

featured
service

Ercan, depremlerin yıkıcı etkilerinin %65’inin kötü zeminlerden kaynaklandığını belirterek, “Kötü yerde iyi yapı olamaz, iyi yapı ancak iyi zeminde yapılır. Mersin ve Adana gibi yerleşim yerleri için bu durum büyük bir sorun teşkil ediyor. Çukurova bölgesine şehir yerleştirmenin, tarıma ve geleceğe yapılan en büyük yanlış olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Mersin’in yerleşim yeri olarak doğru bir tercih olmadığını belirten Ercan, sosyal medya üzerinden bu konuda birçok kez uyarılarda bulunduğunu ifade etti. “Bir Türk olarak Mersin’le onur duyuyorum ve aynı zamanda utanıyorum” diyen Ercan, “Mersin’in yeri yanlış. Bunun ana nedeni, buradaki insanların sağ kalmasının mücadelesini veriyoruz. Daha önce Hataylılar, Kahramanmaraşlılar ve Gaziantepliler de siz gibiydi ama göçük altında kaldılar” dedi.

Yeni deprem yönetmeliklerinin uygulanması gerektiğine dikkat çeken Ercan, “Dünyanın en iyi deprem yönetmeliği Türkiye’de. Ama bu yönetmeliği uyguluyor musun? Gereklerini yapıyor musun? Sıkıntı bizde” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Mersin ve Adana uyarısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz