1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Naci Görür’den İlk Açıklama: En Yakın Deprem Nerede Olacak?

Prof. Naci Görür’den İlk Açıklama: En Yakın Deprem Nerede Olacak?

featured
service

Görür, şunları söyledi:

Bahceli-Ezine/Çanakkale’de 4,9 deprem oldu. Deprem Bayramiç’in güneyinde Evciler Fay Zonunda oldu. Bu zon KAF’ın orta branjina ait. Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak.

Konuya dair sosyal medya hesabından bir açıklama daha yayımlayan Görür, ülkedeki hemen her yerin fay örgüsüyle kaplı olduğunu ve ülkenin herhangi bir bölgesinde, herhangi bir zamanda deprem yaşanma tehlikesi olduğuna dikkat çekerek şu sözleri kaydetti:

“Ülkenin herhangi bir bölgesi her hangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlece insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır. Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün. Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliği ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunce bir kaç kişi tesadüfen ölüyor bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor, gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün. Sevgiyle

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prof. Naci Görür’den İlk Açıklama: En Yakın Deprem Nerede Olacak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz