1. Haberler
  2. Gündem
  3. PTT’den kritik uyarı geldi: Gönderi etiketlerine dikkat edin!

PTT’den kritik uyarı geldi: Gönderi etiketlerine dikkat edin!

featured
service

Sahte e-ticaret siteleri ve sosyal medya platformlarındaki alışveriş bağlantıları üzerinden dolandırıcılık girişimlerinde bulunuluyor. Bu siteler üzerinden yapılan alışverişlerde, sahte gönderi etiketleriyle gerçek olmayan ürünlerin kargoya teslim edildiği izlenimi yaratılıyor. Bu yöntemle, tüketicilerin dolandırılması amaçlanıyor.

Özellikle Hangi Yöntemler Kullanılıyor?

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Açıklamada, sahte gönderi etiketleriyle vatandaşların yanıltıldığı vurgulandı. Dolandırıcılar, PTT Kargo etiketlerini dijital olarak değiştirerek alıcı ve gönderici bilgilerini manipüle ediyor. Bu yöntemle, sipariş veren kişiden ücret talep edilmesi hedefleniyor.

Güvenli Gönderi Takibi Nasıl Yapılır?

PTT, vatandaşların gönderi takip işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilmeleri için resmi internet sitesi ve mobil uygulamalarını kullanmalarını öneriyor. Gönderilerinizi PTT AŞ’ye ait ‘https://gonderitakip.ptt.gov.tr‘ uzantılı resmi kurumsal internet adresi üzerinden ya da PTT mobil uygulaması aracılığıyla takip edebilirsiniz. Bu uygulamayı akıllı cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilir ve ‘Kargo Takip’ sekmesini kullanarak gönderilerinizi sorgulayabilirsiniz.

Dolandırıcılığa Karşı Alınabilecek Önlemler

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, şüpheli gönderi etiketleri veya dolandırıcılık girişimlerinin derhal yetkililere bildirilmesi gerektiği belirtildi. PTT, vatandaşların yalnızca bilinen ve güvenilir e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmalarını, gönderi bilgilerini resmi kanallar üzerinden kontrol etmelerini ve şüpheli durumlarda hızlıca harekete geçmelerini tavsiye ediyor.

PTT, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunmasını ve resmi kanallar dışında herhangi bir bilgiye itibar edilmemesini önemle vurguluyor. Gönderi takibi ve diğer işlemler için PTT’nin resmi internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanmak en güvenli yoldur. Bu sayede, dolandırıcıların tuzaklarına düşmekten korunabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PTT’den kritik uyarı geldi: Gönderi etiketlerine dikkat edin!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz