1. Haberler
  2. Gündem
  3. Radarları mumla arayacağız! Trafik cezasından yırttım diye sevinmeyin: Sizi arabanız ihbar edecek

Radarları mumla arayacağız! Trafik cezasından yırttım diye sevinmeyin: Sizi arabanız ihbar edecek

featured
service

Motor Authority tarafından fark edilen ve 18 Temmuz’da ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan patent ile birlikte araçlara takılabilecek bir kamera sisteminin hayatımıza dahil olabileceği aktarıldı. Bu sistem doğrultusunda araçların yakınındaki araçların hızlarını aşıp aşmadığını tespit edebileceği belirtilirken ihlal eden araçların fotoğraflarını çekerek bu görüntüleri doğrudan kolluk kuvvetlerine gönderme imkanı da sunacak.

Patent detayları doğrultusunda trafik polisi hız ihlallerini ele alırken çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalınması durumunda hız yapan araçları hızlı ve doğru bir şekilde tespit edip uygun önlemler alacak. Trafik polisi ve diğer kolluk kuvvetleri bu görevleri yerine getirirken yardımcı sistem ve yöntemlerin sağlanması da arzu edilebilecek.

Uygulamanın çalışma sistemine baktığımızda ise Ford araçlarında yakındaki araçların hızlarını izleyebilecek bir kamera sisteminin bulunacağı belirtildi. Bir aracın hız sınırını aşması durumunda sistem bu araçları fotoğraflayarak hız ölçümü ve tanımlayıcı özelliklerle birlikte polise bildirecek. Bu sistem bilgiyi diğer kolluk kuvvetlerine ait araçlara veya hız yapan aracı takip etmek için trafik polisine de iletebilme özelliğini elinde tutacak. Ford sözcüsü Motor Authority şu açıklamalarda bulundu:

Finlandiya'da hız sınırını aşan sürücüye 2,7 milyon lira ceza - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

“Patent, özellikle Ford Polis Aracı gibi kolluk kuvveti araçlarına uygulanmak üzere tasarlanmıştır. Aracın yerleşik sistemini ve sensörlerini kullanarak kolluk kuvvetlerinin zaten sahip olduğu bir yeteneği otomatikleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu patent, bazı medya raporlarının yanlış bir şekilde belirttiği gibi, müşterilerin araçlarındaki sürüş verilerinin kolluk kuvvetleriyle paylaşılacağını belirtmemektedir. Ayrıca, patent başvuruları yeni fikirleri korumayı amaçlar ve mutlaka yeni iş veya ürün planlarını göstermez”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Radarları mumla arayacağız! Trafik cezasından yırttım diye sevinmeyin: Sizi arabanız ihbar edecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz