Ramazan Bayramı’nda kar sürprizi! Meteoroloji’den yağış alarmı: İşte yağış uyarısı yapılan bölgeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, kar yağışının olmadığı bir kış mevsimini geride bıraktı. Afrika’dan ülkemize misafir gelen sıcak hava ve çöl tozu sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkardı. Son günlerde etkisini gösteren çöl tozu ise yaz mevsimini çağrıştırdı.

İlkbahar mevsiminin ilk ayından yükselen sıcaklıklar, mevsim normallerin oldukça üzerinde yer aldı. Çöl tozunun etkisiyle arttığı düşünülen hava sıcaklıklarının yazı erken getirdiği görülüyor. Kış mevsimi boyunca etkisini gösteren El Nino, kar beklentilerinin önüne geçti. Kurak bir mevsim öngörüleri paylaşılırken, Ramazan Bayramı işaret edilerek yağış uyarısı yapıldı.

Ülkemizi ziyaret eden çöl tozu ve sıcak hava etkisinin ilerleyen günlerde bitmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin çok üzerinde olan sıcaklıklarla beraber, Meteoroloji Bey sayfasından yeni paylaşım geldi. Meteoroloji sistemi ECMWF 12z güncellemesini açıklayan sayfa, güncellemenin değişime açık olduğunu da belirtti.

Nisan ayının ikinci haftasında (Ramazan Bayramı’nda) güneydoğu ve doğu bölgelerinde yağış riskini duyurdu. Belirtilen bölgelerin yağış alma ihtimalinin yüksek olduğunu da vurguladı. Kış bitti derken, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yer alan yüksek bölgelerde ise kar yağışı beklendiğini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan Bayramı’nda kar sürprizi! Meteoroloji’den yağış alarmı: İşte yağış uyarısı yapılan bölgeler

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz