Rengi kadar fiyatı da altınla yarışıyor! Gramla toplanıp kilosu 1000 liradan satılıyor: 150 tonluk verimin 200 olması bekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arıların kovanda topladığı polenler, arıcıların özenle alıp paketlemesinin ardından satışa yollanıyor. Kilosu 1.000 TL olan polen, üreticinin yüzünü güldürdüğü gibi sağlıklı yaşama dikkat edenlerin de tüketimini artırıyor. Geçen yıl 150 ton hasat edilen polenden bu yıl beklenen verim ise 200 ton.

Arıcılığın aile geleneği meslekleri olduğunu söyleyen Celal Çay, “Dededen, babadan öğrendiğimiz bir meslek. Yıllardır ailemiz arıcılık yapıyor, bizde ailemizin yaptığı mesleği devralarak devam ettiriyoruz. Gelecekte çocuklarımıza bırakmak istiyoruz. Mersinli arıcılar olarak biz her yıl polen hasadını heyecanla bekliyoruz. Polen de arılarımızın ürettiği bir değer. Piyasada talep görüyor. Özellikle sporcular, çocuklu aileler polen tüketiyor.

Polendeki protein oranı çok yüksek olması sebebiyle sağlık açısından çok faydası var. Bir çok mineral vitamin içerdiği için vücuda destek oluyor. İnsanlarda bunun faydasını öğrendi, bizden talep ediyor. Bizde iklimin el verdiğince arılarımızın gücüne bağlı olarak poleni her yıl üretiyoruz, tüketicilerimize sunuyoruz. Mersinli arıcılar olarak altın değerindeki polenin hasadına başladık” şeklinde konuştu.

mersinde-polen-hasadi-3.jpg

Sezonun güzel geçmesini beklediklerini söyleyen Çay, “Bahar yağmurları çok iyi yağdı. Bahar yağmurları iyi yağınca çiçekleri suluyor. Çiçeklerde çok güzel polen salgılıyor, arılarımız da kovana getiriyor. Arılarımızın sağlığı da iyi ümitliyiz. İnşallah sezon sonunda tonlarca polen üretmiş oluruz. Altın değerinde bir gıda üretiyoruz. Arıcılık biz yaşam biçimi. Arılarımızı sürekli taşıyoruz. Şuanda sıfır rakımda polen hasadına başladık. Burada başlayan yolculuğumuz Haziran ayında Eğriçayır yaylasında son bulacak. Eğriçayır yaylasında da bal ve polen ürettikten sonra yolculuğumuz tekrar geriye başlayacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rengi kadar fiyatı da altınla yarışıyor! Gramla toplanıp kilosu 1000 liradan satılıyor: 150 tonluk verimin 200 olması bekleniyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz