1. Haberler
  2. Gündem
  3. Resmi evrakta “Yabancı Terörist Savaşçı” denildi: Devlet eliyle ‘kuş’ gibi sınıra bırakıldı

Resmi evrakta “Yabancı Terörist Savaşçı” denildi: Devlet eliyle ‘kuş’ gibi sınıra bırakıldı

featured
service

Suriye iç savaşı, Afganistan’da Taliban’ın iktidarı ele geçirmesi, Orta Doğu ve Afrika’da yaşanan diğer krizler sebebiyle göç alan Türkiye’ye, sayıları azımsanmayacak ölçüde kaçak sığınmacı da geliyor.

Resmi verilere göre, 3 milyon 115 bin 536 Suriyeli sığınmacı Türkiye’de ikamet ediyor. Kayıt dışı olan ve bu sebeple resmi verilere konu olmayan mülteci sayısının ise çok daha fazla olduğu söyleniyor.

Ülke göç sorunu altındayken yeni bir kaçak sığınmacı haberi gündeme geldi.

Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’nun aktardığına göre, Suriye’de bir terör örgütüne üye olan Samer Elbo isimli bir kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı, Elbo’nun kendi talebi doğrultusunda ise Bursa İl Göç İdaresi’nin şahsın geri dönüşü için İçişleri Bakanlığı’na ve Hatay Valiliği’ne bir belge gönderdiği ortaya çıktı.

Göç İdaresi’nin, 12 Ağustos 2021 tarihinde bakanlık ve valiliğe gönderdiği belgede şu ifadelere yer verdi:

“Suriye uyruklu YTS (Yabancı Terörist Savaşçısı) 13.01.1993 doğumlu Samer Elbo isimli yabancının Hatay Cilvegözü Kara Hudut Sınır Kapısı’ndan gönüllü geri dönüş işlemleri planlanmaktadır. Bahsi geçen yabancı ile yapılan görüşmelerde gönüllü olarak ülkesine dönmeyi beyan etmiş ve bu hususta müdürlüğümüze dilekçe ile müracaatta bulunmuşlardır.”

Terkoğlu konuyla ilgili ayrıca şunları aktardı:

“Belge, “adı geçen yabancının teslim alınıp ülkemizden çıkışının yaptırılması” ifadeleriyle tamamlanıyor. Siz de “Nasıl yani?” dediniz. Resmi evrakta “Yabancı Terörist Savaşçı” olarak geçen biri, nasıl oluyor da devletin imkânlarıyla sınıra götürülüp kuş gibi bırakılıyor? Elbette ben de şaşırdım. İçişleri Bakanlığı kaynaklarını arayıp sordum. Bakanlık kaynakları söz konusu belgeyi teyit ederken tuhaflığın aslında yaşadığımız gerçeklikten kaynaklandığını anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Resmi evrakta “Yabancı Terörist Savaşçı” denildi: Devlet eliyle ‘kuş’ gibi sınıra bırakıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz