1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rize’de çay üreticileri, Bakanlığı protesto etti: İnsanlarla çok güzel dalga geçiyorlar

Rize’de çay üreticileri, Bakanlığı protesto etti: İnsanlarla çok güzel dalga geçiyorlar

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklemeyle birlikte 19 lira olarak açıkladığı yaş çay fiyatına yönelik çay üreticilerinin tepkileri her geçen gün artarak devam ediyor. Rize merkez, Derepazarı, İyidere, Güneysu, Çayeli, Pazar ilçelerinin ardından bugün Ardeşen ilçesinde Atatürk Caddesi’nde toplanan çay üreticileri iktidarın açıkladığı yaş çay fiyatına tepki gösterdi.

Yasemin Akmermer, şunları söyledi:

“Açıklanan fiyatı çok uygun karşılıyoruz, insanlarla çok güzel dalga geçiyorlar işçi fiyatlarına yüzde yüz zam veriyorlar ama, bizim çayımıza yüzde yüz zam gelmiyor. Dilenciye sadaka verir gibi 4 liraydı geçen yıl 11 lira yaptılar şimdi 6 lira, hadi taban desteklemesiyle birlikte 2 lira yaptılar. Desteklemesini ben seneye martta alacağım. Onu da verdiği zaten kendisine gidiyor gübre olarak yani müstahsili şu an da düşünen kimse yok. Çaykur’a elbette sahip çıkacağız ama Varlık Fonu’na almaması gerekiyor. Dışarıdan Türkiye’ye çayın gelmemesi lazım. Türkiye’nin çay oranını zaten Rize karşılayabiliyor. Yaptıkları bu politika doğru dürüst bir politika değil. Geçen sene 250 TL’ye aldığımız çay makası şu anda 600 TL oldu ama çayımız olduğu yerde duruyor.”

Can Velioğlu, “Sanırım tasarruf çay müstahsillerinden başladı oysa tasarruf devletten olur, saray tasarruf ederse ancak o zaman çözüm olur, işçilerden, emeklilerden, alın terinden almakla olmaz tasarruf” dedi.

Arzu Bakoğlu, “Bunu kabul etmiyoruz haliyle, işçi ücretleri de çok pahalı. Kendimiz toplayamadığımız zaman işçiye de toplattıramıyoruz bu fiyatlarla, bir çay makası bile geçen seneki fiyatın çok üstünde yani tasarruf bizimle olmamalı, tasarruf başka yerden olmalı. Böylelikle geçinmek de zor” diye konuştu.

Hilal EskiÇırak, “Bakan beye buradan sevgilerimi iletiyorum ama sanırım oturduğu deri koltuktan yorum yapmak çok kolay, onlar ayrıca bir gün gelsinler bizimle birlikte sabah 5’te çay makasıyla çay toplasınlar o alın teri bir aksın ondan sonra tekrar bir yorum yapsın, tekrar bir gözden geçirsin istiyorum” dedi.

CHP Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan şunları söyledi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rize’de çay üreticileri, Bakanlığı protesto etti: İnsanlarla çok güzel dalga geçiyorlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz